Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TÜRKİYE’Yİ ve bize ait değerleri en doğru şekilde tanıtmak için canhıraş bir çaba içinde olduğunu gayet iyi bilirim Demet Sabancı Çetindoğan’ın.

        Evinin, otelinin ve ailesine ait her türlü mekânın her kapısı her zaman açıktır Demet Hanım’ın. Yeter ki bir vesile olsun.

        Bakın şimdi de neye sahip çıkmış ve dünya çapında tanınması için önayak olmuş kendisi ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttüğü dernek.

        Bilmeyenler için belirteyim, üyeleri arasında Çiğdem Simavi, Sevda Elgiz, Özlem Gençoğlu ve Avi Alkaş gibi isimlerin bulunduğu Turkey ONE Derneği, Türk mutfağının popülerliğini artırmak için kurulmuş bir dernektir.

        Bir süre önce derneğin Gastronomi Komitesi, dünya mönülerinde, İspanya’nın ‘paella’sı, Peru’nun ‘ceviche’si, Ortadoğu’nun ‘falafel’ ve ‘humus’u gibi çok çeşitli ülkelerin yemeklerine rastlandığı düşüncesinden hareketle, bu konsepte dahil edilebilecek Türk yemekleri arasından seçim yapmıştı.

        Derneğin ve komitenin çalışmaları meyvesini vermeye başladı anlaşılan.

        Sıkı durun, bizim ‘menemen’, tarihi 1895 yılına kadar dayanan Amerika Birleşik Devletleri’nin en köklü otellerinden biri olan Palm Beach’teki The Breakers Hotel’in Paskalya Brunch’ında ikram edilmiş.

        Ve öyle beğenilmiş ki şefler tarafından hemen otelin kahvaltı mönüsüne dahil edilmiş.

        Bravo valla! Darısı diğer Türk lezzetlerimizin başına…

        ***********

        BİR STAR GİBİ UÇMAK

        GEÇENLERDE bindiğim uçağın boarding işlemlerinin tamamlandığını düşünüp, kapısının kapanmasını beklerken uçağın merdivenine siyah bir minibüs yanaştı. Gayet şık üniformalı bir yer hostesi ile porter mihmandarlığında Tarkan iniverdi araçtan. Koşar adımlarla merdivenden çıkan Mega Star’ın koltuğuna oturmasıyla ‘boarding completed’ yani ‘binişler tamamlandı’ anonsunun yapılması bir oldu.

        İner inmez öğrendim olan biteni. Yani normal, CIP ve VIP terminalini kullanmayan Tarkan’ın nasıl olup da özel bir araçla aprona transfer edildiğini.

        Meğerse kim olursak olalım ya da özel bir uçak yerine tarifeli bir uçakla uçalım, bu tip uçaklara tahsis edilen terminaller olan Genel Havacılık terminallerini kullanabiliyormuşuz.

        Hem de tüm dünya havalimanlarında!

        Tabii bunun da bir bedeli varmış. Yine de hayatta bir gün olsun kendini bir Tarkan, bir Ebru Gündeş, bir Adriana Lima ya da bir Meryem Uzerli gibi yani tam da “bir star gibi” hissetmek isteyenlere duyurulur.

        ***********

        ALIŞTIK

        - Yayında sorun yaşayınca aranan çağrı merkezinin ilk iş olarak “Alıcınızın prizini ters çevirip takın” demesine…

        - Müzik seti yerine, en şık davetlerde bile şömineli TV ekranından müzik dinleten ev sahiplerine…

        - Bırakın otomobilin koltuk ayarı ve radyo kanalını, havalandırma ızgaralarının yönünü bile değiştiren valelere…

        - Gömleğin altından kadın yüzücü mayosu gibi görünen erkek atletlerine...

        - Linkedin hesabında kariyerine dair paylaşımlar yerine kafa çekerkenki fotosunu yükleyenlere…

        - Tepemizde uçuşan ‘drone’ların eksik olmadığı düğün-derneklere…

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar