Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İKİ hafta önce gittiğimde bile hafiften açmaya ve etrafı kokutmaya başlamıştı Adana’nın portakal çiçekleri…

        Şimdi tam açmış! Yani şehri saran kebap kokusuna portakal çiçeği kokusu karışmaya başlamış.

        Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı için Adana’daydım geçen hafta sonu.

        Nasıl bir ruhu ve coşkusu varsa sadece ben değil tadını bir kere alan herkes iple çekiyor nisanın ilk haftasında düzenlenen bu karnavalı.

        Rengârenk süslenmiş caddeler ve sokaklar, davullar, zurnalar, orasına burasına mutlaka portakallı bir şeyler takıp takıştırmış insanlar, danslar ve elbette kebaplar…

        Her yıl olduğu gibi müthiş kalabalıktı Adana. Bu sene 500 bini geçmişti ziyaretçisi şehrin.

        Uçaklarda, otellerde yer bulmak neredeyse imkânsızdı. Zira sadece İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden değil, coğrafi konumu gereği hemen her yerden müdavimi var bu karnavalın.

        AYNI ANDA 7000 GITAR

        Bu öyle bir talep ki, duyduğuma göre şehrin Hilton ve Sheraton gibi lüks otellerinde gecelik oda fiyatları 2 bin liralara dayanmış.

        Tabii şehrin ekonomisine de müthiş bir katkısı var karnavalın. Esnafın yüzü gülüyor.

        Dükkânları, lokantaları ve elbette kebapçıları tıklım tıklım şehrin.

        Henüz 6 yaşında olmasına rağmen Alaçatı Ot Festivali’ni bile geride bırakarak ülkenin en popüler karnaval ve festivalleri arasında ilk sıraya oturan etkinliğin dediğim gibi farklı bir de ruhu var.

        Genci yaşlısı, zengini fakiri kimle muhatap olursanız olun, hissettiğiniz o “sahiplenme” duygusu hep aynı. Çok da etkileyici…

        Geçen sene Türkiye’nin içinde bulunduğu gergin günler yüzünden kortejler ve bazı etkinlikler gerçekleşmemişti Adana’da. Bu sefer geçen yılın acısını çıkardı diyebilirim karnaval. Hiçbir sene şahidi olmadığım kadar çok aktiviteye ilaveten bir de dünya rekoru kırıldı Adana’da.

        Tam 7 bin kişi Serhan Kelleözü’nün efsane şarkısı Akdeniz Akşamları’nı hep beraber çalarak toplu gitar çalmada dünya rekorunu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

        ***********

        MEVSİMLİK TATLAR

        BAHARIN gelmesiyle pek çok mekân, mönülerinde sezonluk lezzetlere yer vermeye başladı.

        Bunlardan ilki beyaz yakalıların öğle yemeği tercihi olan Sunset Grill Bar. ‘SpringFest’ adlı mönüde sezonluk ürünler başrollerde. Ödüllü Fransız şef Fabrice Canelle ve Japon master şef Hiroki Takemura’nın ilkbahara özel hazırladıkları mönü, başlangıç, ana yemek ve tatlı olmak üzere 3 kalemden oluşuyor. Bu bahar mönü kuşkonmaz, bezelye ve bakla ağırlıklı Sunset’in öğle mönüsü.

        Bir diğeri de Polat Renaissance Yeşilköy otelinin sahilindeki Marmara Balık Restaurant.

        Onlar da nisan ayı boyunca Ege Bölgesi’nin kendine özgü otları ile hazırlanan mezelere ve yemeklere yer vermeye başladılar mönülerinde.

        Kaldirikli balık çorbasından ebegümeçli Girit ezmesine, kabak çiçeği dolmasından sakız kabaklı nuraniyeye ve hardal otlu balık köftesinden tereyağlı turp otu kavurmasına kadar yok yok Marmara Balık’ta.

        Hem de fonda çalan Ege ezgileri eşliğinde…

        ***********

        DAMAKTA KALAN TOP 3 ADANA

        - Onur Kebap’ın Adana suşisi

        - Park Zirve Onbaşılar’ın çiğ köftesi

        - Gazi Paşa Kebap’ın çöp şişi

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar