Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GEÇEN hafta sonu Uludağ’daydım.

        Otelcisi, mekâncısı, kayak hocası… Kiminle konuşsam herkesin yüzü gülüyor dağda. Öngördüklerinden çok daha verimli bir sezon geçirmişler.

        Geçirmeye de devam ediyorlar. Öyle ki önümüzdeki hafta sonuna rezervasyon yaptırmak için arayan iyi müşterilerinden birine, hiç müsait odalarının olmadığını söylediğine bizzat şahit oldum Kaya Hotel Uludağ’ın Genel Müdürü Zeki Hızlısoy’un.

        Bir zamanların efsane kayak merkezi Uludağ’a olan ilgi, Palandöken, Erciyes ve Kartalkaya gibi merkezlerde hizmete giren donanımlı ve lüks otellerin açılmasıyla hayli azalmıştı son birkaç seneye kadar.

        Şimdi tekrar bir toparlanma var Uludağ’da. Bunda etkili olan birçok faktör var.

        Oldukça köhne otellerin bulunduğu 1. Oteller Bölgesi’ne nazaran çok daha iyi tesislere sahip 2. Oteller Bölgesi’nde yaşanan canlılık bunlardan biri.

        Marketleri, mağazaları, kafe ve restoranlarıyla her daim hareketli bu bölge.

        Baştan aşağı yenilenen Bursa-Uludağ arasında hizmet veren teleferiğin de dağa olan katkısı büyük. 25 dakika gibi bir sürede müthiş bir dağ ve şehir manzarasına nazır ulaşabiliyorsunuz zirveye. Dolayısıyla Bursa’ya gelip de dağ yollarını tırmanmaya üşenip Uludağ’a çıkmayanlar bile artık dağa kolayca ulaşabiliyor. Bu da dağ esnafı için otellerde konaklayanlarınkine ilave bir gelir kaynağı oluyor.

        Tabii Osmangazi Köprüsü’nün hizmete girmesiyle, Bursa ile İstanbul arasındaki mesafenin çok daha yakınlaşmasını da yabana atmamak lazım.

        Eski yıllarda bar ve kulüpten geçilmeyen Uludağ’da gece hayatı, artık eski kıvamında değil maalesef. Marka kulüplerden Sess ve Redroom’da atıyor dağda gece hayatının kalbi. Hatta gündüz hayatının da! Bu iki kulüp gündüz kayanların soluklanma, gece eğlenenlerin coşma adresleri.

        Sess’te sucuk&ekmek, Redroom’da lahmacun yemeyi ihmal etmeyin eğer giderseniz.

        ***********

        CEMİYET BU AÇILIŞI KONUŞUYOR

        HEM Kartalkaya hem de Uludağ’daki tesisleriyle ülkenin kış turizmini lüksle tanıştıran Kaya Otelleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ülkenin en iddialı otelini ve kumarhanesini açmaya hazırlanıyormuş. Tıpkı daha önce KKTC’de Artemis Tapınağı’ndan esinlenerek inşa ettikleri diğer otelleri gibi bunun da mimarisi tematik oluyormuş.

        Zincirin bu kez örnek aldığı yapı ise Fransa’nın Başkenti Paris’te bulunan Versailles Sarayı imiş... Avrupa’nın bu en büyük sarayından ve görkemli bahçesinden esinlenen otelde kalan müşterilere özel ”butler” yani kahya servisi bile verilecekmiş.

        Nisan ayında görkemli bir davetle kapılarını açacak otelin açılışında Tarkan, Ajda Pekkan gibi isimlerle beraber tahmin bile edemeyeceğimiz birkaç dünya starının da adı geçiyormuş.

        Verdiği müthiş davetlerle ünlü ailenin bu seferki davetli listesinde kimlerin olacağı ise İstanbul cemiyet hayatının sıkça konuştuğu konular arasındaymış bu aralar.

        ***********

        LÜKSÜN SONU YOK

        ÜLKEMİZDE bir ara Türk Hava Yolları uygulamaya koyup sonra kaldırmıştı first class uçuş sınıfını. Havada değil ama denizde devam ediyor uygulama. İDO’nun bazı dış hat seferlerinde business class’ın bir üst sınıfı olan first class’ı tercih ederseniz buzdolabı ve şık bir oturma grubu olan ferah bir odada seyahat edebiliyorsunuz..

        Özel garson hizmetiyle lezzetli bir yemek mönüsü de sınıfın artılarından yalnızca birkaçı.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar