Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GEÇEN hafta Kalamış, Florya ve Galata’da hizmet veren 4 farklı mekâna gittim. İşte izlenimlerim.

        JIGGER KALAMIŞ

        Las Vegas otellerinden birinine girdim sanki geçen cumartesi akşamı.

        Kapıya dizilmiş şık görevliler, akın akın gelen müşterilere “Buziki Orhan için sağdaki asansörü kullanarak terasa çıkın”, “Kuşum Aydın’la Gazino Gecesi için merdivenlerden aşağıya inin”, “Taylan Erler ve Orkestrası için 5. kata efendim” gibi cümleleri hiç usanmadan kurup duruyorlardı saat 20.00 sularında.

        Bir tarafında Divan Brasserie, diğer tarafında Özgür Chef, altında da Günaydın Et ve Sushico’nun da bulunduğu Kalamış’taki Wyndham Oteli’nin lobisinde yaşanan tatlı koşuşturmadan bahsediyorum.

        Bunca mekânı aynı çatı altında bulundurma özelliğiyle Anadolu yakasının çekim merkezi adeta otel. Bugüne kadar bu kadar çok yeme-içme ve eğlence mekânına ev sahipliği yapan bir de Swissotel Bosphorus’u görmüştü İstanbullular. Bunca alternatif arasında Taylan Erler ve Orkestrası’nın sahne aldığı Jigger Bar’ı seçenlerdendim ben.

        Bir stand-up havasında geçen Erler’in sahnesi rafine bir akşam yaşamak isteyenler için ideal. Bu sahnede “Bir Başkadır Benim Memleketim”in caz hali de var, Nâzım Hikmet’ten Cemal Reşit Rey’e göndermeler yapan matrak hikâyeler de. Mutlaka gidilmeli.

        FLORYA’DA SEASHA

        Papermoon’un efsane barmeni nam-ı diğer “doktor”u Turan Çetinkaya, Aqua Florya’nın terasında açılan Seasha adlı şık ve modern kafenin başına geçmiş. Mutfağının başında da Feriye Lokantası’ndan tanıdığımız tecrübeli şef Ferit Doğu var.

        Mönüsünde kuru etli köz patlıcan çorbası da var, pekmez soslu kuzu incik de. Çıtır profiterol ile çikolatalı churros’ları akıllara zarar.

        Çok yakında Marmara Denizi manzarasına hâkim mekânın bir de kokteyl barı açılacakmış. Şöyle bir kafamı uzatıp baktım. Ben bu işten biraz anlıyorsam açıldığında Florya gece hayatının kalbi burada atar.

        AŞKIN SİMGESİ MEOS

        MEOS da Florya’da. 60’tan fazla mezenin yanı sıra, ıstakoz, siyah havyar, istiridye, aquadis, jumbo karides gibi üst çıta deniz mahsulleri de var mönüsünde. İsli midye ve çiroz ile sıcak servis edilen peynir çeşitleri mutfağını farklı kılan lezzetler.

        Denize batan güneşi seyretmek için akşama doğru gitmek daha iyi olur.

        Genelde kebapçılarda yaygın olan ancak balıkçılarda pek de rastlanmayan “çocuk oyun odası” MEOS’un bir başka artısı. Hatta çocuklara özel balık köftesi, levrek pane ve karides mantısı gibi basit yemeklerden oluşan bir de çocuk mönüsü hazırlamışlar.

        GALATA’NIN MAHKEMESİ

        Galata’nın tarih kokan sokaklarından biri Mahkeme Sokağı.

        Bu sokakta dönemin Fransız elçisi Saint Priest, İstanbul’a gelen Fransız tüccarların konaklamaları için bir bina inşa ettirmiş. Bu tarihi bina artık bir restoran...

        Adı da “Mahkeme Lokantası”. İşletmeci İlyas Özşahin tarafından hayata geçirilmiş.

        Yüksek tavanları ve şık bir ortamı var. Gündüz bir lokanta olarak hizmet veren mekân, akşamları keyifli bir meyhaneye dönüşüyor.

        Her gün değişen Türk mutfağı ağırlıklı bir mönüsü var. Bu mönüde zeytinyağlılar da var, et yemekleri de… Yemedim ama mantısı çok meşhurmuş.

        Özellikle deniz ürünleri ve sebzeyle hazırlanan “portakallı levrek marine” denemeye değer.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar