Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİR zamanların meşhur oteli Klassis ile anılan Silivri’nin adını şu sıralar tekrar sıkça duyar olduk. Hem de Klassis gibi devasa bir tesisle değil de, tam aksine yalnızca 7 odası olan bir çiftlikle.

        Adı Grandma’s Wonderland. Eski bir gazeteci olan Özgün Akbayır, ailesine ait bu çiftliği bir konaklama tesisine çevirmiş.

        Avrupa dağlarında rastlanan şaleleri anımsatan şık bir butik otel çıkmış ortaya. Yemyeşil bir doğa içinde yer alan otelde konaklamak hiç de alışık olduğumuz cinsten değil. Sanki eşinizin dostunuzun evine kalmaya gitmişsiniz gibi hissediyorsunuz kendinizi.

        Şarap mahzeni, salon, mutfak ve odaların bulunduğu ana binadan kışın yürümesi biraz meşakkatli olan eski ahırı da restorana çevirmiş Özgün Hanım. Adı İngilizce’de ahır anlamına gelen “The Barn”. Mutfağının başında Karaköy Ferahfeza’nın eski şeflerinden Gürkan Tümsek var. Gürkan şefin mutfağından çıkan her şey gerçekten çok başarılı, hele bir “isli yoğurtlu kaz” yapıyor ki tadı Silivri’ye gitmek için başlı başına bir neden.

        Tesisi diğerlerinden ayıran bir başka özelliği de pazar akşamı saat 19.00 itibarıyla kapanıp çarşamba öğlen 12.00’de açılıyor olması. “Odalarında wifi ve televizyonun bile bulunmadığı bu haftanın 4 buçuk günü açık olan tesise hafta içi kim İstanbul’dan gelir ki?” diye sorduğumda ilginç bir cevap alıyorum Üst düzey beyaz yakalılar, bağla bahçeyle ilgilenmek için kapanıyorlarmış otele.

        “Aile Arasında” filminin çekildiği yerlerden biri olan mekânı, bir kenara not edin bence.

        Ancak biraz aksayan hatta akmayan servisle de karşılaşmaya hazırlıklı olun.

        ***********

        NENİ BRASSERİE

        TIPKI Nişantaşı’nın sosyal hayatının Topağacı’na doğru kaydığı gibi, Bağdat Caddesi’ninki de ara sokaklara doğru meyillenmeye başladı. Caddebostan Kültür Merkezi’nin yanı başında açılan ve tipik bir Fransız restoranı olan Neni Brasserie bunlardan biri. North Shields Pub’ların eski sahibi Mustafa Taşan tarafından açılmış. Engin yeme-içme deneyimine sahip olan Mustafa Bey her daim dükkânının başında ve olan biten her şeye hâkim.

        Restoranın mönüsünü oluştururken İstanbul’un en iyi şeflerinden biri olan Feriye Restaurant’ın şefi Aydın Demir’le Fransa’ya gitmişler. Bölge bölge dolaşıp birçok tadım yapmışlar. En beğendiklerini Neni’nin mönüsüne koymuşlar. Feriye’den zaman buldukça arada sırada bir kolaçan etmek için hâlâ uğruyormuş Aydın şef, Neni’ye.

        Genci yaşlısı, hemen her yaş grubu tarafından günün her saati tercih edilen Neni’nin beyaz tavan badanası dışında ambiyansı, müzik arşivi ve servisi son derece başarılı.

        Uğrarsanız “tereyağlı tavuk”unu mutlaka deneyin derim.

        ***********

        YENİ SOSYAL MEDYA AĞZI

        ÂLEM valla bu sosyal medya!

        Geçen hafta sanki Türk Dil Kurumu tarafından yayınlanmış ve aynı anda da lansmanı başlatılmış gibi bir laf giriverdi hayatımıza.

        Bu laf “İyikimsin”!

        Bir anda popüler olan “İyikimsin” en sık Instagram’ın hikâyeler bölümünde kullanılıyor.

        Siz siz olun eşinizle, sevgilinizle ya da bir dostunuzla çektirdiğiniz fotoğrafın altına “İyi ki varsın” filan gibi demode şeyler yazmayın zira yeni trend “iyikimsin”!

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar