Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÖZELLİKLE bu sene iklim değişikliği öyle boyutlara ulaştı ki, dolusuydu, kasırgasıydı, hortumuydu derken hiç de alışık olmadığımız hava olaylarını yaşadık coğrafyamızda. Bu, mevsim geçişlerine de yansıdı haliyle. Bir türlü bitemeyen yaz sonrasında, neyse ki gecikmeli de olsa sonunda geldi kış memleketimize.

        Her ne kadar kış hayatı zorlaştırsa da yağmur çamur demeden tıpkı yazın olduğu gibi hemen her hafta sonu Bodrum ve Antalya’nın yolunu tutan ciddi bir zümre var büyük şehirlerimizde.

        Yazın buralara gitmenin ana sebebi tatil yapmak olsa da, kışın yerini sağlıklı yaşam, bakım ve detoks turizmine bırakıyor diyebilirim. Bunun sebebi dünyanın aksine ülkemizde hiç de yaygın olmayan wellness ve wellbeing gibi zihinsel ve fiziksel arınmaya yönelik tesislerin Bodrum ve Antalya’da bulunması.

        Hiç yabana atılmayacak sayıda müdavimi var bu konsepte sahip tesislerin. Hem iyi yaşam ve beslenme, hem de bir 5 yıldızlı otele dair ne varsa aynı çatı altında sunan bu tip otelleri bireyler kadar aileler de tercih ediyor. Zira bir tarafta anne-babalar sağlıklı bir tatil yaparak arınma programlarını uygularken, çocuklar da otellerin yeme-içme ve aktivitelerinden yararlanabiliyor.

        *************

        İŞADAMLARININ MÜZİK GRUBU

        YAKLAŞIK 2 yıl kadar önce Recai Çakır, Ali Şen, İskender Aruoba ve Aziz Birsin gibi işadamlarının girişimi ve desteğiyle kurulmuş C Majör adlı müzik grubu.

        Bu oluşum en başlarda iş dünyasının stresinden bir nebze olsun uzaklaşmak amacı gütse de, zamanla bir sosyal sorumluluk projesi halini almış.

        Önceleri birkaç dernek ve vakıf yararına konserler vermişler. Gerisi kendiliğinden gelmiş. Bunları Dünya Engelliler Vakfı ile Down Sendromlu Çocuklar Vakfı takip etmiş. Ocak ayında ise işitme engelli çocuklar yararına Hadise, Murat Boz, Yıldız Tilbe ve Gökhan Özoğlu ile gerçekleştirecekleri bir performansa hazırlanıyorlarmış.

        Bravo! Ne renkli bir iş çıkarmışlar ortaya. Ne para, ne pul, ne de bağış... Tek istekleri konserlerinde daha çok kişiyi aralarında görmek.

        Destek verelim..

        *************

        KISA KISALAR

        - NİŞANTAŞI’NDA hizmet veren Milano Gourmet yenilenen dekorasyonunun ardından şehrin gözde mekânlarından biri haline geldi. Alt katında zengin bir kav ve şarküteri bulunan mekâna hem bir kafe, hem bir restoran, hem de bir bar demek mümkün. Her kesimden müdavimi var mekânın. İster restoran mönüsünden, ister şarküteriden seçtiklerinizi pişirtip yemek imkânı buranın en büyük farkı.

        - Mürekkepbalığının mürekkebiyle lahmacun, siyez bulguruyla paella ve After Eight çikolatasıyla profiterol gibi ezber bozan tatların restoranı Rumeli Hisarı’ndaki Kiss The Frog, her cuma ünlü grupların sahne alacağı canlı müzik geceleri başlattı. Akşamdan geceye uzayan farklı ve eğlenceli bir yemek yemek isteyenler için ideal.

        - İstanbul’un en güzel binalarından biri olan Mısır Apartmanı’nın terasında hizmet veren 360 İstanbul restoran gözünü Ankara’ya dikti. Başkentin simgelerinden Atakule’nin en üst katında kendi etrafında 360 derece dönen restoranı, 360 Ankara yapmak için markanın yaratıcısı Mike Norman ile Atakule GYO’nun sahibi Murat Tarman kolları sıvadı. Eğer anlaşabilirse İstanbullu bir markaya daha ev sahipliği yapmış olacak Ankara.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar