Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YILBAŞINA daha bir buçuk ay olsa da yeni yıl ve yılbaşı etkinlikleri çoktan başladı büyük şehirlerde. Özellikle de İstanbul’da. Bunlardan biri de bu hafta Tohum Otizm Vakfı tarafından düzenlenecek olan.

        Vakfın 2006’dan beri her sene düzenlediği Alışveriş Şenliği bu hafta Four Seasons Hotel at the Bosphorus’ta gerçekleşecek. Tübitak verilerine göre dünyada her 68 çocuktan biri otizmli olarak doğuyormuş. Son senelerde giderek artan bu oran otizm bilinirliğine olan önemini de artırıyor. Daha çok destek vermek için bu sene 1 gün yerine 2 gün düzenleniyormuş şenlik.

        Hollywood yıldızı Matthew McConaughey tarafından tasarlanan ve sınırlı sayıda üretilen Kiehl’s marka kremler otizmli çocuklar yararına satışa sunulacakmış. 120’yi aşkın firma katılıyormuş şenliğe. Tohum Otizm Vakfı’nın kurucularından Caroline Koç’un Haremlique’i, Zeynep Fadıllıoğlu’ nun ZF Design’ı, Rezzan Benardete’nin Rb Living’i ve Aylin ve Meral Tahincioğlu’nun Mer’s’i bunlardan bazıları.

        Four Seasons Dubai ve Sultanahmet otelleri ile Avusturya/VIVAMAYR detoks merkezinde konaklama, Siren Ertan’dan özel tasarım bolero, ressam Didem Yağcı’dan tablo, Bell & Ross’tan saat, Kwanpen’den çanta ve THY’den Los Angeles’a uçak bileti gibi pek çok değerli hediyenin dağıtılacağı şenlikte, Kürşat Başar da bir konser verecekmiş.

        *************

        HAVALİMANINDA DA ‘ALIŞVERİŞ FESTİVALİ’

        BİR diğer yılbaşı etkinliğiyse uzun yıllar havacılık sektöründe çalıştıktan sonra organizasyon işlerine soyunan cemiyetin sevilen hanımlarından Sevda Kaya’nınki. ‘Winter Wonderland’ adındaki etkinlik alışılagelmişlerden epeyce farklı. Zira görkemli oteller ya da yalıların salonları yerine bir ilke imza atarak havalimanında gerçekleşecekmiş festival. Sebebiyse kendinin de yıllarca mustarip olduğu, havalimanı çalışanlarının şehre uzaklıktan dolayı alışverişe ayıramadıkları zaman derdiymiş.

        Bu düşünceden yola çıkarak bu sene Atatürk Havalimanı’na kurulacak bir “alışveriş sokağı”nda gerçekleşecekmiş festival. TAV Passport kart sponsorluğunda düzenlenen ve 4 gün sürecek festivale, 15 bin terminal çalışanı dahil toplamda 50 bin kişinin katılması bekleniyormuş.

        Festivalde “Acil İhtiyaç Projesi Vakfı”na da destek verilecekmiş. Etkinlik alanında kurulacak dev “yeni yıl dilek ağacı” ile çocukların hayallerine kavuşması sağlanacakmış.

        *************

        TÜRK MÜZİK TARİHİNDE BİR İLKE İMZA ATILACAK

        BU aralar İstanbul cemiyet hayatında en çok konuşulan konulardan biri Akfen Holding’in 41. yılı şerefine düzenleyeceği görkemli gece. Zira 6 Aralık akşamı Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşecek “Akfen’li Yıllar” gecesinde Türk müzik tarihinde bir ilke imza atılacakmış. Fahir Atakoğlu ve Orkestrası’nın performanslarına Aşkın Nur Yengi, Levent Yüksel ve Sertab Erener’in vokalleri ve sürpriz repertuvarları eşlik edecekmiş.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar