Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NASIL ortaya çıktığıyla ilgili pek çok ayrı hikâye anlatılsa da, Antalya Belek’teki Gloria Sports Arena’da düzenlenen basın toplantısında anlatılan en doğru triatlon hikâyesiydi sanırım. Yukardaki de bu spora ait en ünlü mottolardan biri. Buyurun ‘Ironman’ diye adlandırılan ‘demir adam’ların sporu triatlonun ilginç varoluş öyküsüne.

        Hava şartları sebebiyle sörf yapmak için denize açılamayan Amerikan Deniz Kuvvetleri’nde görevli Yüzbaşı John Collins ve arkadaşları, Hawaii’de bir barda sporcu bir grupla tanışırlar. Adada düzenlenen 3 büyük spor müsabakasıyla ilgili koyu bir sohbete dalarlar.

        Bu 3 spordan ilki 3800 metrelik ‘The Waikiki Roughwater Swim’ yüzme yarışı, ikincisi 180 kilometrelik ‘The Around Oahu’ bisiklet yarışı ve üçüncüsü ise 42 bin metrelik maratondur.

        Bardaki muhabbet dönüp dolaşıp hangi sporu yapanların daha dayanıklı olduğuna gelir.

        Yüzbaşı Collins bu üç yarışı tek seferde yapıp bitirebilenin en dayanıklı olabileceğini savunur. Ardından da bu 3 sporu tek bir spor dalı olarak birleştirme fikrinden bahseder.

        Her ne kadar sporcular önce yüzülen, sonra bisiklete binilen ve sonunda da koşulan bir porun insanın dayanma gücünü zorlayacağını ve bitirilmesinin imkânsız olduğunu söyleseler de o bu konuda ısrar eder.

        Birkaç gün içinde el ilanları hazırlar ve halka dağıtır. Parkurlarını nispeten daha makul metrelere çektiği yarışa tahmininden çok daha fazla başvuru alır.

        Böylece insanın dayanma gücü üzerine başlayan bir iddia, yüzme, bisiklet ve koşudan oluşan triatlon sporunu doğurmuş olur.

        ‘IRONMAN’ ÜÇÜNCÜ KEZ ANTALYA’DA

        Geçen hafta sonu yaklaşık 40 yıldan bu yana yapılan Ironman yarışlarının Türkiye ayağı vardı Belek’te. Türkiye’de bu yıl üçüncü kez düzenleniyor yarışma. İlgi büyük.

        İnanması güç ama Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın start’ıyla başlayan yarışa aralarında işadamı ve CEO’ların bulunduğu 55 ülkeden tam 1375 sporcu katıldı.

        Gelelim Ironman notlarına:

        - Rahatsızlığı bulunan 14 yaşındaki oğlu Rio’yu kanoyla çekerek yüzen yarışçı Nicholas Watson bu sene Türkiye’deydi ve her yarışta olduğu gibi kanodaki oğluyla birlikte ilk start’ı o aldı.

        - Sporcular 1.9 kilometrelik yüzme, 90 kilometrelik bisiklet ve 21 kilometrelik koşu etabını Gloria Sports Arena’da bitirdi.

        - Jeren Seegers 4 saat 6 dakikalık derecesiyle erkeklerde, Sara Van der Well 4 saat 25 dakikalık derecesiyle kadınlarda birinci oldu.

        - 18 yaşından 76 yaşına uzanan farklı yaş dilimlerindeki sporcuların yüzde 40’ını Türkler, yüzde 60’ını yabancılar oluşturdu.

        ************

        Önce yemek sonra eğlence

        NİŞANTAŞI Abdi İpekçi Caddesi’ndeki Barcode gece kulübü, bu haftadan itibaren bistro ve kulüp olarak da hizmet vermeye başlayacakmış.

        Öğle ve akşam yemeklerinde de servis verecek Barcode’un mönüsü salatadan hamburgere, balıktan tavuğa tam bir bistro mönüsü olarak hazırlanmış.

        Sanırım, bir İtalyan lokantası olmasına rağmen aynı mekanda yıllarca tıpkı bir bistro gibi hizmet veren Cento per Cento havasında bir yer olacak Barcode Bistro & Club.

        Mekânın işletmesinin başına Mahmut Dalyaprak ve Hacer Töre geçmiş.

        Kulüpte pazar ve salı geceleri Anıl Durmuş, çarşambaları ise Hande Ünsal sahne alacakmış.

        Müzikler ise DJ Yasin Keleş ve DJ Cemre Burak’a emanet.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar