Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HEYECANI aylar öncesinden başlamış, çok değerli bir projenin lansman daveti vardı geçen salı akşamı Rahmi Koç Müzesi’nde.

        Bu sıra dışı projenin sahibi Karaca ve UNICEF’ti. Heyecanının sebebiyse Ayşe Kulin, Prof. Devrim Erbil, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Kerem Görsev, Müjdat Gezen, Rahmi M. Koç ve Varol Yaşaroğlu gibi değerli isimlerin tasarladığı Türk kahvesi fincanlarının ilk kez gün yüzüne çıkıyor olmasıydı.

        Rahmi Koç’un ev sahipliğinde gerçekleşen gece, müzenin açık alanında düzenlenen bir kokteylle başladı. Cam vitrinler içinde sergilenen tasarımlar da tam bu sırada buluştu davetliler ve basın mensuplarıyla.

        Haliyle her ünlü kendine has bir şeyler tasarlamıştı. Ancak Devrim Erbil’in İstanbul’u resmettiği tablosundan, Kerem Görsev’inse piyanosunun tuşlarından esinlenerek tasarladığı kahve fincanları sanki bir nebze daha beğenilmiş gibiydi.

        UNICEF’in Türkiye’deki eğitim projelerine destek vermek amacıyla gerçekleşen projenin bütün geliri ihtiyaç sahibi çocuklara aktarılacak.

        Derin Sarıyer, Sitare Akdilek, Leyla Alaton, Arzu Kaprol, İnci Aksoy, Mercan Dede ve Mehmet Dinçerler gibi sanat ve iş hayatının önemli isimleri kadar diğer tüm davetliler de adeta kapıştılar o gece fincanları.

        Eşinize dostunuza hem çok makul fiyatlı, hem çok şık, hem de bir o kadar değerli bir armağan hediye etmek isterseniz bu fincanlar aklınızda bulunsun ki çocuklara da bir katkınız olsun.

        Postadan çıkan pembe top

        GEÇENLER DE pespembe bir kutu geldi masama. Hepsi pembe olan kalem, tişört ve pankart gibi şeylerin yanı sıra bir de pembe basket topu vardı kutunun içinde.

        Kutuyu Anadolu Sağlık Merkezi ve Anadolu Efes Spor Kulübü yollamıştı. Meme kanserinde erken tanıya dikkat çekmek için hazırlamışlar bu kutuyu.

        Anadolu Efes Spor Kulübü, her sezon olduğu gibi 2017- 18 sezonunun ilk Euroleague maçında Anadolu Sağlık Merkezi işbirliğiyle ‘Pembe Top Sahada’ projesine ev sahipliği yapacakmış.

        İçinden çıkan mektuptaysa her yıl 1 milyon 400 bin kadının meme kanseri tanısı aldığı, ABD’de her 8, Avrupa’daysa her 10 kadından birinin meme kanserine yakalandığı, kanserden kaynaklanan ölümlerin yüzde 14’ünün meme kanseri vakalarından kaynaklandığı ve bu yüzden de erken tanı ve tedavinin hayati önem taşıdığı yazıyordu.

        Tüm dünyada ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ olarak anılan ekim ayına denk gelen projede Anadolu Efes Spor Kulübü’nün Real Madrid’le oynayacağı Euroleague maçı, başarılı oyuncu Elçin Sangu’nun Pembe Top ile gerçekleştireceği hava atışıyla başlayacakmış.

        Karşılaşma, 12 Ekim tarihinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda saat 20.00’de!

        Bu servis çok iyi olmuş

        SABİHA Gökçen Havalimanı’nı çok kullandığımı söyleyemem. Kullandığım geçen seferlerden birinde Garanti Bankası’na ait vale noktasının terminalden ayrı bir binada bulunan Türk Hava Yolları İç Hatlar CIP salonu girişinde olduğunu ve aracı buraya teslim ettikten sonra ana binaya kadar olan uzunca ve merdivenli bir yolu valizlerimle yürümek zorunda kaldığımdan bahsetmiştim.

        Garanti Bankası ise valeleri için yer tahsisinin ancak bu şekilde yapılabildiğine dair kibar bir cevap vermişti o zaman. Geçenlerde yine Sabiha Gökçen’i kullanmam ve arabamı valeye bırakmam gerekti. Bu kez gördüm ki, THY, vale noktasının bulunduğu CIP salonu ile ana terminal binası arasında mekik dokuyan bir servis arabası sokmuş devreye.

        Garanti Bankası’nın mı, Terminal yetkililerinin mi yoksa THY’nin fikri mi bilmiyorum ama kim hayata geçirdiyse eline sağlık.

        Gayet iyi bir çözüm olmuş.

        R.E.M. hayranlarına

        Amerikalı ünlü rock grubu R.E.M. uzun yıllar çıkardıkları her albümle ortalığı toza dumana katmış, sonra da sessiz sedasız dağılmışlardı.

        Duyduğuma göre grubun efsane albümü ‘Automatic For The People’daki tüm parçalar tekrar versiyonlanmış. 10 Kasım’da da hayranlarıyla buluşacakmış. Ancak bir farkla! Cover albüm, bu kez yanında 60 sayfalık bir de R.E.M. kitabıyla birlikte satışa sunulacakmış.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar