Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÖRSEL meditasyonlar, duyu meditasyonları, ses meditasyonları, enerji meditasyonları, Budist meditasyonları, mantra meditasyonları, biofeedback meditasyonları ve ilahi meditasyonları... Daha da yüzlercesi var meditasyon tekniklerinin.

        Nefes ve yoga ile meditasyon ise bedeni arındırmanın, negatif enerjiden korunmanın ve çakraları açmanın en yaygın yolu.

        Şimdi bunlara bir yenisi daha eklendi. Adı thetahealing, Türkçe karşılığıyla theta şifası..

        Theta şifasının kurucusu Vianna Stibal. Kendisi oldukça ağır bir kanser hastalığına yakalandığı sırada keşfediyor theta healing’i. Theta şifasının felsefesi: “Var olan her şeyin yaratıcısı ile bağlantıya geçmek.” Ailemizden, okuldan, toplumdan ve hatta atalarımızdan DNA yolu ile geçen sabit ve sınırlayıcı inançlarımızı ortadan kaldırarak hayatı tüm potansiyeliyle yaşamamızı ve bilinçaltımızı yeniden programlamamızı sağlıyor...

        Bu eylemi gerçekleştiren Stibal, istediği her şeyi değiştirebildiğine, iyileştirebildiğine hatta kanser hastalığından kurtulduğuna bile şahit olur.

        Şifa bulmak ve yaymak adına daha fazla teknik üretmeye karar verir. Başka kişilerin tedavilerine yardımcı olmayı amaç edinir.

        Başarılı da olur.

        İşte böyle doğan theta healing meditasyonu tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok popüler şu aralar. İstanbul cemiyet hayatının pek çok ünlüsü, özellikle de Amerikalı kadın hocalar tarafından gerçekleştirilen bu seansların çoktan müdavimi olmuş.

        ************

        Ünlü davetlerin yaratıcısı İstanbul’daydı

        GEÇTİĞİMİZ hafta İstanbul, yeme-içme sektörünün duayenlerinden Alex Resnik’i ağırladı.

        Resnik, Oscar törenlerinin ikramını düzenleyen dünyanın en önemli şeflerinden Wolfgang Puck’ın kurduğu restoran grubu Wolfgang Puck Dining Group’un başındaki isim.

        Grubun içinde, fine dining hizmeti veren Spago ile ünlülerin steakhouse restoranı olarak bilinen CUT zincirleri bulunuyor.

        20 yıldır bünyelerindeki restoranların davetleri ile sinemanın en önemli gecesine yemek hizmeti veren Resnik’in İstanbul’da bulunma sebebi St. Regis Otel’in terasında yer alan Spago Restoran’da verdiği davetti.

        Resnik davette Spago’nun mutfak direktörlüğüne Michelin yıldızlı birçok restoranda çalışmış şef Cihan Kıpçak’ın getirildiğinin müjdesini verdi.

        Kıpçak’ın mutfağa girmesi ile % 70’i yenilenen mönünün öne çıkanlarının son yılların en büyük trendi olan paylaşımlıklar olduğunu belirteyim.

        ************

        Gına getiren paylaşımlar

        HERKESİN kendine göre bir duruşu var sosyal medyada. Kimi bebek, kimi yemek kimi de kıyafet paylaşıyor. Örnekleri artırmak mümkün tabii. Bir de önüne ne gelirse paylaşanlar var.

        Mesela son moda şişme kuğular. Sosyal medya hesabında havuzda yüzen devasa bir şişme kuğunun üstüne tünediği pozu paylaşmayan yok gibi.

        Bir de bu yazın modası kalın bantlı terlikler var. Hadi kadınlar neyse de biz erkeklerin koca ayaklarına geçirdikleri o kaba saba terlikleri paylaşmaları dayanılacak gibi değil.

        Lokasyon paylaşımlarını da atlamamak lazım. Özellikle de havalimanından yapılanlar. Görünüş o ki hepimiz VIP’yiz. Yani çok önemli insanlarız. Zira uçuş öncesi paylaşımlarımızın çoğunda, konum olarak yalnızca devlet büyüklerinin ve sanatçıların yararlanabildiği VIP salonunu seçiyoruz.

        Hava atayım derken bayağı komik bir duruma düşüyoruz.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar