Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YEME-İÇME ve eğlence dünyası tam gaz bu aralar!

        Sadece tatil bölgelerinde değil üstelik, şu an yaz rehavetinde olması gereken İstanbul bile hiç fena değil.

        Gün geçmiyor ki yeni bir mekân kapılarını açmasın ya da bir aktiviteye ev sahipliği yapmasın.

        Gelin bir göz atalım bu dünyada olan bitenlere..

        Önce İstanbul’la başlayalım..

        Four Seasons Bosphorus

        Daha geçen hafta Travel & Leisure Dergisi okurları tarafından yapılan anketle Avrupa’nın en iyi 8’inci oteli seçilmişti Sultanahmet’teki otelleri. İçinde bulunduğumuz şu günlerde Türk turizmine ilaç gibi gelmişti bu haber. Bir haber de Boğaz’daki otellerinden geldi. Otelin Boğaz’a sıfır bahçesinde bir ocakbaşı hizmete soktular. Balıkçısı bol ama kebapçısı nerdeyse hiç olmayan Boğaz hattı için gayet iyi bir haber bu. Envai çeşit kebap var mönülerinde.

        Çırağan Palace Kempinski

        Bir iş çıkışı mekânı yaratmış otel Boğaz’da. Rıhtımda hizmet veren mekân saat 17.00’de açılıyor. Özellikle beyaz yakalılar tarafından kısa sürede benimsendi. Hemen önünde bir iskelesi de var. Burada bir şeyler içtikten sonra tekneyle Park Şamdan & The Bar’a akşam yemeğine geçmek bu aralar çok popüler. Giderseniz özel sunumu ile dikkat çeken sorbeyi tatmayı ihmal etmeyin.

        İlave şeker olmaksızın sadece meyvenin kendi şekeriyle ve layığıyla yapıyorlar.

        Eataly İstanbul

        Resmen hız kesmiyor Eataly İstanbul. Sürekli bir aktivite, sürekli bir yenilik... Şimdi de Bar Aperitivo ve Güzel adında iki yeni mekân açtılar. Bar Aperitivo’da aperatifler ve atıştırmalıklar var. Bu atıştırmalıklar iki şekilde sunuluyor. Et, peynir ve sebzelerle eşleştirilen aperitivo Milano ve yine sebzelerin balık ile buluştuğu aperitivo Venezia. Spritz dünyasının gurusu Davide Fornasiero’nun hazırladığı kokteyller de denemeye değer. Diğer mekânları Güzel by Gastronomika ise yeni nesil bir meyhane. Eylül sonuna kadar açık olacak pop-up bir mekân. Bugüne kadar gördüklerinizden çok farklı bir meyhane deneyimi yaşamaya hazır olun. Hem de adı gibi çok güzel!

        Frankie & Sofa & Caresse Bodrum

        Geçen akşam Anadolu Efes’in verdiği bir akşam yemeği vardı Teşvikiye’deki The Sofa Hotel’in terasında bulunan Frankie İstanbul’da. Otelin genel müdürü Cantekin Temizer ve Frankie’nin yaratıcısı Kaya Demirer’le sohbet etme fırsatı buldum. Otelin kapılarını kaldıracaklarmış. Kaldırılan kapılar ise mekânda açılacak Tapas Bar’ın masaları olacakmış. Böylece sokak kültüründe ve gece-gündüz yaşayan bir yere dönüşecekmiş otelin girişi. Frankie İstanbul’un terası ise bir ‘pre-club’ olacakmış. Esas bomba Frankie’nin ilk kez şehir dışına çıkıyor olması. 18-20 Ağustos hafta sonunda Frankie, Avrupa’nın en iyi resort oteli seçilen Caresse Bodrum’a taşınıyormuş. Hafta sonunun açılışını, caz ve Latin müziği müdavimlerinin vazgeçilmezi Aşkın Arsunan yapacakmış. Ertesi gecenin starı ise Nükhet Duru. Özel tasarlanmış ‘Beni Nükhet Duru Sanıyorlar’ adlı kabare performansıyla sıra dışı bir deneyim yaşatacakmış sanatçı davetlilere.

        Barbaros Reserve Bodrum

        Cuma akşamı eşine İstanbul’da bile zor rastlanacak bir davet vardı Bodrum’da.

        12’nci yaşını kutlayan Contemporary Istanbul’un ilk kitabı olan ve Barbaros Reserve Bodrum desteğiyle basılan Collectors’ Stories Book’un 12’nci edisyonunun lansmanı bu davette yapıldı. Türkiye’nin İnci Aksoy’dan Mustafa Taviloğlu’nu Leyla Alaton’dan Sani Şener’e kadar bütün modern sanat takipçileri oradaydı. Davette Osman Dinç, Aron Majaros, Günnur Özsoy ve Tuğberk Selçuk gibi isimlerin heykelleri sergilendi. Ayça Ceylan ve Pınar Gencer tarafından hazırlanan modern dans koreografileri ile Fransa’dan gelen sihirbazların konuklarla etkileşimde bulunduğu şovlar yapıldı. Gecenin ağır topu Sertab Erener ise davetlilere özel bir konser verdi.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar