Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HER ne kadar pek çok İstanbullu Güney’in yolunu tutmuş olsa da ramazan ayının bitmesiyle İstanbul’un yeme-içme ve eğlence dünyasındaki rehavet yerini ciddi bir hareketlenmeye bıraktı. Ben de bu hareketliliğe hızlıca ayak uyduranlar arasındaydım geçen hafta.

        Buyurun size birkaç öneri...

        L’ASSIETTE

        İstanbul’un en yeni mekânlarından biri Kuruçeşme’deki Les Ottomans Hotel’in rıhtımında açılan L’Assiette. Boğaz’a sıfır manzarasıyla sabah kahvaltısından tutun öğle ve akşam yemeğine kadar her öğünde hizmet veren bir cafe & restoran havasında. Genç müdavimleri, rahat bir ortamı ve işine son derece hâkim bir personeli var. Fiyat / eder dengesi de son derece mantıklı. Versiyona uğramış mutfaklar çok tarzım olmasa da L’Assiette’inkini gayet beğendim. Özellikle tarhanalı levrek tekrar gitmek için bir sebep.

        ATLAS BALIK

        Adını dünyayı omuzlarında taşımak zorunda kalan denizkızı Klymene’nin oğlu Atlas’tan almış Arnavutköy sahildeki Atlas Balık, 2013’ten beri açıkmış ama yeni kısmet oldu gitmek. Bir zamanların efsane mekânı Rumelihisarı İskele Balık’ın işletmecisi Ertuğrul Pekgöz yatırımcılarından. Boğaz manzaralı bir yol yalısında hizmet veren Atlas Balık’ın şefi Selver Koç alaylı şeflerden. Şefin Körfez Restoran’da bulaşıkçılıkla başlayan serüveni ABD’li ve Fransız şeflerle çalışarak devam etmiş. Şefin dil balığı sufle ve midye tavası mutlaka denenmeli. Fiyatları da makul.

        SCARLET STEAKHOUSE

        Scarlet’e adım atar atmaz alışagelmiş steakhouse kavramınızın yıkılmasına hazır olun. Çünkü dünya mutfağı, çok zengin barı-kavı ve DJ performansıyla adeta bir kulüpteymiş gibi hissedeceksiniz kendinizi. Akşam yemeği saatinden hayli erken gitmeme rağmen masalarda yayılan, hatta barda keyif yapan müdavimlerle doluydu mekân. Scarlet’te yaratmak istediğinin tam da böyle bir konsept olduğunu söyleyen ünlü şef Süleyman Dilek, şehir kulübü diye tanımlıyor mekânını. Etiler’deki bu arka bahçeye giderseniz gayet kıvamında servis edilen kaşarlı köfteyi deneyin derim.

        SUNSET GRILL & BAR

        Şehrin en köklü mekânlarından Sunset Grill & Bar geçtiğimiz sene Sunset Brasserie’yi yaratarak fine-dining ortamının yanına çok daha rahat bir mekân daha kazandırmıştı. İş çıkışlarında gidip de bar ortamında bir şeyler atıştırmayı tercih ettiğim mekâna geçen cumartesi gecesi uğradık. Gecenin geç saatlerinde ilk kez gittiğim Sunset Brasserie’nin müziğine ve nezih ortamına resmen bayıldım. Geceyi bir nebze uzatmak isteyip de artık gidecek pek bir yer bulamayan bizim yaş grubuna duyurulur.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar