Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YAZIN hengâmesinden dolayı gitmekten haz almadığım, kışınsa huzuruna doyamadığım kasabalardan biridir Alaçatı.

        Geçen hafta sonu hayatlarını İstanbul yerine Alaçatı’da sürdürmeye oldukça erken karar veren dostlarımın yanında, Alaçatı’daydım.

        Sırf İzmirliler değil, tıpkı yazın olduğu gibi epeyce İstanbullu da tercihlerini Alaçatı’dan yana yapmışlardı geçen hafta sonu.

        Akşamları şimdilik belli başlı birkaç mekânda, gündüzleri ise neredeyse tüm kafe, pub ve barlarda haraketlilik başlamış kasabada.

        Mekânlardan haberler

        - MEYHANE Şerefe’yi Demet Akbağ’ın eşi Zafer Çika satın aldıktan sonra burası bayağı şehirlerdeki mekânlar gibi bir hal aldı. Adeta gazinoya gidiliyormuş gibi giyinilip kuşanılıp gidiliyor artık buraya.

        - Her ne kadar dekorasyonun Alaçatı’nın karakteristik taş dokusuyla bir alakası olmasa da yeni açılan Alaçatı Design Hotel özellikle kış aylarının en çok tercih edilen otellerinden. Sebebi ise hiç şüphesiz civardaki tesislerde pek bulunmayan kompakt ısıtma sistemi. Hayvan dostu otelin işletmecisi Celal Uysal’ın kasabada oldukça sevilen bir şahsiyet olmasının da bunda rolü büyük.

        - Asfalya cumartesi gündüzleri ev sahipliği yaptığı canlı müzik performansıyla kasabanın en sıra dışı eğlencesine imza atıyor. Gündüzü keyifli geçirip akşamına yan gelip yatmak isteyenler için ideal bir adres.

        - Cin by Göz, tıpkı yazın olduğu gibi kışın da akşam yemeklerinin en rafine adreslerinden biri. İyi hizmeti, iyi yemeği ve iyi ötesi bir müzik arşivi asla şaşmıyor.

        - Göz Lounge, çarşamba ve hafta sonu gecelerinin değişmez mekânı. Kışın bile kapısında kuyruk var. Özellikle İzmir’in popüler simalarından Akşit Ersoy’un DJ setinin başına geçtiği cuma geceleri.

        - Emre Altuğ’un da ortakları arasında olduğu La Maison Hotel & Restaurant’ın önünden geçtim. Mekân sanki bir daha hiç açılmayacak gibi bir havadaydı.

        - Alaçatı meydanındaki parka adeta bir ucube gibi konan Kumrucu Şevki neyse ki burayı terk etmiş ve meydan tekrar özüne dönmüş.

        - Bu meydana cepheli Sailors Alaçatı ise mekânın bir bölümünü Plaka adlı bistroya çevirmiş. Başına da Deli Deli’nin meşhur Rezzan’ını geçirmiş. Hal böyle olunca, mekânda boş bir tabure bulmak imkânsız olmuş.

        - Ünlü şef Kemal Demirasal ise artık tarihe karışan Alancha ve Barbun gibi restoranların ardından Atelier Malt adlı, tamamen bira ağırlıklı bir mekân açmaya hazırlanıyor aynı meydanda.

        - Gitmek nasip olmadı ama bu mevsimde Alaçatı’da en çok tercih edilen restoranlardan biri de Kolburano’s adlı İtalyan lokantası. Özellikle odun fırınında pişen pizzalarını herkes pek methediyor.

        Geçen haftadan…

        - İKSV tarafından gerçekleştirilecek 36. İstanbul Film Festivali’nin Türkiye sineması tema sponsorluğu’nu Türk Tuborg A.Ş. üstlendi. Bu işbirliği onuruna, Kuruçeşme’deki TOİ Restaurant’ta jüri üyelerinin, gazetecilerin, işadamlarının ve ünlü simaların katıldığı bir davet verildi.

        - Akasya Kültür Sanat, dünyanın tek Canlı Tarih Müzesi’nde düzenlediği sergiyle bir ilke ev sahipliği yaptı. Hisart Canlı Tarih Müzesi’nden getirilen dioramalar mankenlerle zenginleştirilerek tarihimizin eşsiz mirasını ziyaretçilerle buluşturdu.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar