Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FENERBAHÇE, ağır favori çıktığı derbiyi rahat kazandı. HABERTÜRK'te bir gün önce yaptığım analizde F.Bahçe'nin %70 daha şanslı olduğunu, çünkü G.Saray'ın son dönemde adeta 'futbol değil, orta oyunu' oynadığını söylemiştim. Chedjou'yu beğenmediğimi, canlı bomba olduğunu yazmıştım. Düşündüklerimin hepsi çıktı. Chedjou bir penaltı yaptırarak takımının ipini çekti, Drogba'ya atılan uzun toplarda da Egemen-Alves aşılmaz kule oldu, Aslan taktik olarak çöktü.

        Oyuna bakınca, G.Saray'ın kazanması mucizeden de öteydi. G.Saray eriyor... Dışarıdan maçı izleyen bir Avrupalı'ya, bu kadar temposuz, mücadele gücünden yoksun, pas hatası yapan, dağınık bir takım için "İki yıl üst üste şampiyon oldu" deseniz "Dalga mı geçiyorsunuz" diye sorardı.

        G.Saray'a yazık oluyor. Bu oyun anlayışı, futbolcu tercihleri, takım dizilişi ile derbi kazandırmaz. Haftalardır G.Saray dökülüyor. Mancini kendine göre bir sistem yaratmaya çalışıyor. Ancak düşünmesi gereken konu şu; bu oyuncular bu sistemi oynayabilir mi? Hayır, beceremezler! Yorgunluğun da G.Saray'ı etkilediğini söyleyebiliriz. Ama bu durum, bu futbol aciziyetinin açıklaması olamaz.

        Özellikle Burak ve Bruma'nın kenarda ne yaptığını anlamadım. Orta saha acemi oyuncular gibi. Selçuk'taki önlenemez düşüş sürüyor. Bu kadar pas hatası yaparsan, kazanamazsın. Sürekli Drobga'ya top şişirme komedisi de ne? Hadi son bölümde bunu anlayabilirim, ama başlarda bu orta çağ taktiğini yaparsan "Pes" derim. Mancini kenarda misafir sanatçı gibi duruyor. Derbiye futbol açısından çok söylenecek bir şey yoktu. Kalite açısından dağ fare doğurdu. Sahada fiziksel, psikolojik açıdan güçlü olan, daha fazla isteyen, ne yapması gerektiğini bilen taraf F.Bahçe'ydi. Puan farkını 9'a çıkartıp, G.Saray'ı bir kaosun içine itmiş oldu.

        F.Bahçe için söylenecek çok pozitif şeyler var. Bir takım bu kadar iyi bir savunma anlayışını uyguluyorsa, Türkiye'deki her ekibi kolayca yener. Özellikle Egemen'i çok beğendim. F.Bahçe'yi ve Ersun Yanal'ı tebrik etmek lazım. İnanılmaz oyun anlayışı ve inanılmaz bir özveriyle haklı bir galibiyet aldılar.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar