Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GALATASARAY çok zor bir haftayı geride bıraktı. Hem Şampiyonlar Ligi hem de Süper Lig'de mücadele eden takım, iki kulvarda da galip gelmeyi başardı. Ancak dün akşam bir kez daha gördük ki Avrupa maçı, Sarı-Kırmızılılar'ı zorlamış. Çünkü dün akşamki tempo ve oyun anlayışı beklenenin çok altımdaydı. Oyuncular, zayıf bir rakibe karşı; çok kolay kazanabilecekleri bir maçı zora soktular. Ancak rakip o kadar kötüydü ki; buna rağmen Galatasaraylı futbolcular çok pozisyon vermelerine rağmen deyim yerindeyse yürüyerek maç kazandılar!

        Sarı-Kırmızılı takımdaki en önemli faktör; Didier Drogba... Fildişi Sahilli yıldız, ileri uçta bütün atakları organize ediyor. Yaşı ilerlemiş olmasına rağmen fizik olarak çok güçlü. Bir pivot santforun yapması gereken her şeyi kusursuz bir şekilde yerine getiriyor. Peki Burak Yılmaz ve Umut Bulut, Drogba'ya yeterli desteği sağlayabiliyorlar mı? Bu sorunun cevabı en azıdan dün gece için, "HAYIR"dı. Umut iyi bir santfor ancak kenarda oynadığı zaman bekleneni veremiyor. Dün gece de çok aksadı. Burak Yılmaz ise gol atma sevdası yüzünden gol olabilecek bir çok pozisyonu harcadı. Çok uğraşarak attığı gol belki güvenini yerine getirir. Çünkü Galatasaray'ın iyi bir Burak'a ihtiyacı var...

        Sneijder, her geçen gün ekstra işler yapmaya devam ediyor. Dün gece bir gol attı ve çok iyi bir performans sergiledi. Hollandalı futbolcunun attığı gol de usta işiydi. Hatasız oyunu ve orta sahada takımı yönlendirmesi ile fark yarattı. Melo ise bildiğimiz gibi... Fizik olarak güçlü ve orta sahada sürekli basıyor. Galatasaray'ın kazandığı bütün toplarda onun imzası var. Takımda orta sahayı ayakta tutan en önemli isim konumunda.

        Gelelim Galatasaray'ın kanayan yarası; defans hattına... Sabri sağ kanatta çok aksadı. Ofansif oyunu düşününce, Sarı-Kırmızılılar o bölgeden arka arkaya 2 garip gol yedi. Herhalde böyle enteresan golleri 10 yılda bir yersin... Bu hata yüzünden Kayseri, kötü oynamasına rağmen ve hiç hesapta yokken maça ortak oldu.

        Chedjou'nun yaptırdığı penaltı ise evlere şenlikti. Bu seviyedeki bir futbolcu nasıl böyle bir hata yapar! İnanın hayretler içinde izledim. Dengesiz gidişi ve ilk hamlelerdeki yetersizliği ile Galatasaray'ın ikinci golü yemesindeki baş aktörlerden biriydi. Buna karşın partneri Semih maç boyunca ayakta kalmayı başardı. Yerinde hamleleri ile bir çok tehlikeyi savuşturmayı başardı.

        Özetle; Galatasaray, kazanmak zorunda olduğu bir maçta galip gelmeyi başardı. Tamam, Şampiyonlar Ligi yorgunu olabilirler. Ancak ligde her rakibi de Kayseri kadar güçsüz olmaz. Bu kadar çok pozisyon verir, bu kadar dengesiz oynarsan bu ligde sırtını kolaylıkla yere getirirler...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar