Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FENERBAHÇE yine çok enteresan bir oyunun ardından son saniyelerde de olsa istediğini almayı başardı. Öncelikle şunu net olarak söyleyebilirim; Sarı-Lacivertliler, ilk 25 dakikalık bölümde mükemmel oynadı. Ayağa isabetli paslar yaptılar, kenarları çok iyi kullandılar ve rakibe baskı yaparak oynama şansı vermediler. Peki ne zamana kadar? Randall Azofeifa'nın golüne kadar. Bu arada es geçmeyelim; Azofeifa mükemmel bir gol attı. Frikik nasıl atılır herkese gösterdi. O dakikaya kadar pozisyon üretemeyen takımını beraberliğe taşıdı.

        İşte ne olduysa o andan itibaren oldu. Mükemmel oynayan, rakibi boğan Fenerbahçe gitti; yerine ağır, isteksiz, mücadele gücü düşük ve hücuma çıkmakta zorlanan bir takım geldi. Tamam, gol yemek her oyuncunun moralini bozar. Ama dakika daha 22. Üstelik iyi de oynuyorsun. Bir gol, sahadaki futbolcuların motivasyon ve morallerini nasıl bu kadar etkileyebilir anlamak mümkün değil.

        Fenerbahçe'nin son dakikalara dek süren bu durağan sürecinde göze çarpan en net şey; orta sahadaki hücum oyuncularının etkisiz performanslarıydı. Göbekteki Selçuk, Emre ve Cristian üçlüsünün çok daha ofansif oynamaları lazımdı. Zaten Kayseri Erciyes hücuma çıkmayan bir takım; bunun karşısında siz de geride kalırsanız gol bulmakta zorlanırsanız. Buna birde göbekteki bu üçlünün formsuzluğunu eklerseniz ileri uçtaki tıkanma kaçınılmazdı. Nitekim Fenerbahçe de zorlandı. Ancak Sarı-Lacivertliler son dakikalarda yeniden baskı kurarak bitime saniyeler kala Emenike ile bulduğu golle galibiyeti aldı.

        Bunun yanı sıra, Ersun Yanal'ın Caner'i oyundan çıkarması doğru bir hamleydi. Herhalde son 1 ayda sergilediği performans Caner'i havaya sokmuş. Dün gece hayal kırıklığı yaratan bir futbol sergiledi. Eğer oyundan alınmasa, muhtemelen takımını eksik bırakacaktı. Ersun Yanal'ın bu hamlesi, takımı 10 kişi kalmaktan kurtardı.

        Sonuç olarak ilk 25 dakikayı kenara koyarsak genel olarak kötü oynanan bir maçtan 'inatçı' yapısı sayesinde aldığı 3 puan, Fenerbahçe için çok önemli. Önceki gün Galatasaray, kötü oynadığı bir maçı kazanmıştı; dün de Fenerbahçe aynısını yaptı. Bu tür maçlar ligin devamı açısından kritik önem taşır. Kazanılan bu puanların getirilerini, ligin ilerleyen haftalarında hep beraber göreceğiz.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar