Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMERİKA’nın asıl gündemi, son günlerde hatta son aylarda birbiri ardına ortaya çıkan cinsel taciz suçlamaları ve bunlar nedeniyle yaşanan gelişmeler. Bir salgın gibi çıkmaya başladı bu cinsel istismar suçlamaları.

        Bill Cosby, Kevin Spacey, Harvey Weinstein’ın başına gelenleri biliyoruz; çünkü bunlar Hollywood dünyasının meşhurları, ama listede Türkiye’de pek bilinmeyen birçok işadamı ve siyasetçi de var.

        Bu toplumun sosyal yaşamını iyi bilirim, bu tür suçlamalar hep vardı. Yıllardır ne zaman bu tür suçlamalar ortaya çıksa hep aynı tartışma süreçleri yaşanır. Woody Allen gibi süreçten nispeten az zararla kurtulan pek az olur, genelde mahkemeye gidilmese bile suçlananların iş ve özel hayatları mahvolur.

        MAHALLE BASKISI

        Bu böyle ama son yaşanan suçlamalar furyasında ilginç bir detay da var. Bir siyasi komplo hazırlığı olduğu satır aralarında okunuyor.

        Yaşanan sürecin yoğunluğu ve tartışmaların şiddeti nedeniyle toplumda öylesine bir mahalle baskısı ortamı yaratıldı ki, suçlanan kişi söylenenlerin hiçbirini yapmamış olsa bile artık toplum önüne çıkamaz hale geliyor. Durum öylesine vahim hale geldi.

        Eskiden komedyen-senatör olan Al Franken hakkında bir kadın, adamın komedi turunda kendisine uygunsuz hareketler yaptığını söyledi. Şu anda Franken’in iş ve özel yaşamı medyanın saldırısı altında.

        Cinsel taciz haberleri verilirken satır aralarında bazı kadınların, Başkan Trump’a yönelik taciz suçlamaları da hatırlatılıyor.

        “Aslında eski başkan Clinton da taciz nedeniyle görevden alınmalıydı” denilerek Trump’ın da görevden alınması gerektiği ima ediliyor.

        CADI AVI

        Trump bu konuda haklı; Amerika’da şu anda bir liberal medya komplosu sahneye konuluyor. Baktılar Başkan’ın akıl sağlığı ve Rusya soruşturması nedeniyle görevden almalarına imkân olmayacak, bir de bunu deneyelim demişe benziyorlar.

        Trump hakkında geçmişte taciz suçlamasında bulunan kadınlar var. Bir de adayken ortaya çıkan “Access Hollywood” diye bilinen ses kayıtları bulunuyor. Trump henüz bir işadamı ve televizyon şovu sunucusuyken, Access Hollywood adlı magazin programının çekimi öncesinde programın sunucusu Billy Bush ile kadınlar hakkında konuşup argo cümleler kurmuş ve kadınların kendisine uygunsuz davranmasına nasıl izin verdiklerini anlatmıştı.

        İşte şimdi bazı medya kuruluşları, toplumda oluşan cinsel istismara karşı sert tavır ortamını kullanarak Trump’ı da işin içine dahil edip onu başkanlıktan ayrılmaya zorluyorlar.

        Ben buna “liberal komplo” diyorum; çünkü Amerikan merkez medyasında bir liberal önyargı zaten vardır. Bu önyargı siyaseten doğrucu (political correct) olmaya başladığı zaman bazen aklını kullanmayı bırakabiliyor, sadece duygularıyla hareket edebiliyor.

        Cinsel tacizin her türlüsüne ilke olarak karşı olmamız, mücadelelerinde daima kadınların yanında durmamız, bizi şu anda Amerika’da cinsel tacize karşı mücadele görünümü altında siyaseten doğrucu bir cadı avı yaşanmakta olduğunu görmemizi engellememelidir.

        Cadı avını yürüten başlıca medya organları Washington Post, New York Times ve CNN televizyon kanalı, yani Trump’ın karşı olduğu ve “yalan haber yayıcıları” diye suçladığı merkez medya.

        Yalan haber yaptıklarına inanmamakla birlikte bu konuda Trump’ı işin içine bulaştırma çabalarının da pek objektif gazetecilikle bağdaşmadığı kesin.

        Yaptıklarından sonra Bill Clinton’ı bile görevinden alamamış bu toplumun, yıllar önce yaptığı iddia edilen şeyler nedeniyle Trump’ı da görevden alması imkânsız gibi görünüyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar