Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rus devletine çalışır tarzda haberler yapan Sputnik ajansı, ABD Başkanı’yla birlikte dolaşan Beyaz Saray habercileri arasına muhabir sokmak için resmen müracaat etti

        BaşkanTrump’ın adamlarının Rusya bağlantıları bu kadar fazla eleştiri alırken şimdi de Rusya’nın propaganda ajansıymış gibi çalışan Sputnik’in, Beyaz Saray muhabirleri kadrosuna katılmak için müracaat ettiği haberi geldi.

        Sputnik muhabirinin, Başkan Trump ile birlikte seyahat eden, uçağına binen ve hep onun etrafında bulunan Beyaz Saray muhabirleri arasında yer almak için girişimde bulunması, Washington’da medya camiasında en fazla konuşulan dedikodu oldu.

        Eğer beklendiği gibi bu başvuru kabul edilirse Sputnik, 24 saat süreyle Beyaz Saray içinde muhabir bulundurma hakkını alacak, ayrıca Başkan Trump ile seyahat eden gazeteci takımının içinde de bulunacak.

        Beyaz Saray’da görevli diğer gazeteciler, Sputnik’in Putin’le direkt bağlantılı gibi çalıştığını, Rus devlerinin çıkarlarını koruyan bir ajans gibi haberler ürettiğini söyleyerek bir yabancı ajan gibi aralarında sürekli yer almasının hoş olmayacağını söylüyorlar.

        Bu konuda Washington basın camiasında bir rahatsızlık olsa da Sputnik’in, Kongre haberleriyle bilinen The Hill’den Andrew Feinberg ile Beyaz Saray muhabirliği için anlaştığı, Rus devletinin resmi ajansı olsa da Sputnik’in başvurusunun geri çevrilmesinin mümkün olmadığı belirtiliyor.

        Sputnik “Propaganda haberlerinin Buzzfeed”i olarak tanımlanıyor. Propaganda içerikli haberleri Buzzfeed gibi çekici ve eğlenceli formatta sunma konusunda uzman olan Sputnik ajansının bu yüzden okuyucusu çok olabiliyor. ABD’de başkanlık yarışı sürerken Sputnik açıkça Trump’ın yanında yer almış ve onun adaylığına iyi gelecek türde yayıncılık yapmıştı.

        Bu haberler içinde en unutulmazı, “DEAŞ’ı, Esad’ı düşürmek için Obama ve Hillary Clinton kurdurdu” başlıklı haberiydi.

        Sputnik, haber tamamen yalan olsa bile bunu öylesine ustalıkla yazıyor ki, okuyan haber gerçeklere dayanıyormuş gibi zannedilebiliyor. Bu ustalığı nedeniyle Sputnik’in Rus istihbaratıyla da yakın ilişkisi olduğu söyleniyor.

        Eğer bu iddia doğruysa Rus istihbaratına bu kadar yakın olan bir ajansın Beyaz Saray’da Başkan Trump’a bu kadar yakın olmasının sonuçlarını hep birlikte göreceğiz.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar