Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZETELER dünyasında New York Times, Washington Post, Le Monde, Guardian gibi gazeteler, global düzen kurucu ve trendsetter fonksiyonlu gazetelerdir.

        Bu yüzden bizler, bu yayınlarda yaşanan değişimleri iyi gözler, iyi anlarsak, mesleğimizde trendlerin ne yöne gittiğini de iyi anlarız. Facebook, “instant articles” uygulamasını başlattığında bu sisteme ilk katılan medya kuruluşları içinde New York Times’ın yanında Buzzfeed’in de bulunması benim dikkatimi çekmişti.

        New York Times gibi geleneği eski ve köklü bir gazetenin, Buzzfeed gibi yeni medya dünyasının etkili ismiyle aynı uygulamada yer alması mesleğimizde atmosferin nasıl değişmekte olduğunun göstergesidir.

        Buzzfeed gibi milenyal kuşağa yönelik içerik üreten bir medyanın, geleceğin New York Times’ı olarak görülmesi ve onun yarattığı birçok yeni içerik türünün ve anlatım biçiminin New York Times ve benzeri köklü medya tarafından taklit edilmesi, medyada bugün yaşanmakta olan büyük değişimi gösteriyor.

        Buzzfeed’in içeriğe getirdiği yeni anlatım yollarını New York Times çoktan kendi internet yayınlarında taklit ediyordu.

        Buzzfeed, içerik gibi olan reklamı (native advertising) ilk kez uyguladı ve ondan sonra New York Times da bu uygulamayı başlattı.

        Buzzfeed, konuları listeler halinde yayınlamayı etkin bir taktik olarak kullanıyordu.

        Şimdi New York Times da içerikleri liste şeklinde sunmaya başladı ve bu karar medya dünyasında çok tartışılıyor.

        Bazıları bu uygulamanın New York Times’ın ciddiyetine gölge düşüreceğini ve konuları sulandıracağını söylüyor.

        Bunun üzerine gazetenin yönetimi, “Biz eğer listeleri tek anlatım yolu olarak kullanıyor olsaydık bu dediğiniz belki doğru olabilirdi, ama biz her konuyu ayrıca uzun ve detaylı olarak da yazıyoruz. Bu listeler de onlara yardımcı olmak ve yeni okuyucuya ulaşmak için yararlı oluyor” diyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar