Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        G.Saray bu sezon şampiyon olacaksa bunda en büyük pay, taraftarının olacaktır. Ne takım, ne Terim ne de yönetim onlar kadar çaba sarf etti mi, emin değilim. Onlar kadar inandılar mı hiç sanmıyorum. Öncelikle Galatasaray taraftarını bu anlamda kutluyorum.

        Gelelim analize... Terim, Selçuk yerine Donk ile başladı. Donk, merkez alanı biraz daha parselleyebilecek biraza daha sertleştirecek Selçuk’un yerindeydi. Maicon yerine de Denayer vardı ki “Öne çıkarsak arkaya daha iyi koşsun” diye düşünmüştü hoca. Savunma mantalitesi bu yöndeydi. Başakşehir’e baskı yaparak oyun kurmalarını engellemeye çalıştılar. Özellikle Emre-Mahmut-Arda üçlüsünü hiç döndürmemeye çalıştılar.

        Başakşehir ise F.Bahçe maçındaki hatayı yapmadı ve ayağa oynama ısrarından vazgeçip Adebayor’a şişirdiler. Terim, “Başakşehir’i oynatmama” adına tüm önlemlerini almıştı ama hücum anlamında ekstra bir plan yapmamıştı. Gomis, ceza alanı dışında oyunu üstüne planlayacağınız bir santrfor değil. Belhanda da sinameki bir oyuncu olduğu için ev sahibinin hücum planları sadece Rodrigues’in driplinglerine, Mariano’nun bindirmelerine ve Feghouli’nin becerisine kalmıştı. Bir iki ceza sahası karambolümsü dışında pozisyon üretemediler. Ama Başakşehir’e değil fırsat, korner imkanı bile tanımadılar.

        Bu devrede gerilen maça karşın Başakşehir’in direnç gösterdiğine şahit olduk. 2. yarıda Terim, ilk yarıda neredeyse hiç görünmeyen Fernando’yu ileri çıkardı. Başakşehir’i hiç çıkarmamaya başladılar. Bu oyunun adı aslında ‘RAKİP YARI ALANDA YAPILAN SAVUNMA’ idi. Fakat şahane ‘oynatmama’ planına karşın hücum etkisizliği sürüyordu.

        Abdullah Avcı bu ön alan baskısına bir türlü çözüm bulamayınca ekibi iyice edilgenleşti. “Bu maçta gol olsa olsa bireysel hata ya da beceriden olur” dediğimiz anda Mariano mükemmel bir gol attı. Sonrası tamamen Terim derslerinden ibaretti. Abdullah Avcı’nın A oyuncusunun yerine B oyuncusunu alma kısırlığına karşın golden sonra 4-4-2 dizdi takımını... Öyle bir yerleştiler ki Başakşehirliler nefes alamadı. 2. gol ‘liderlik pastasının çileği’ oldu. Tam anlamıyla bir hücum hocası olan Fatih Terim, dün tüm sahaya yayılan başarılı savunma taktiği ile kazandı.

        Bu sonuçla G.Saray şampiyonluk yolunda önemli bir adım attı. Hücum verimsizliği bu maç özelinde anlaşılabilir ve savunma mantalitesine uygundur. Ama Cimbom, bu üretimsizlik ve kredisizlikle önündeki 5 maçını da kazanabilir mi, koca bir soru işareti.

        Ligde kalan 5 maç içinde F.Bahçe dahil 4 takımın şampiyonluk şansı var. Bu haftadan sonra puan kaybeden havlu atar. Hakem Halil Umut Meler ilk yarı kötü, 2. yarı iyi maç yönetti. Visca-Da Costa ve Adebayor hariç Başakşehir’de kimse iyi değildi.

        MARİANO

        Harika futbol oynadı. Savunmayı da çok iyi yaptı, hücumda da tek fark yaratan isimdi. Attığı şahane gol de yakıştı.

        ABDULLAH AVCI

        Bir kez daha final maçından mağlubiyetle ayrıldı. ‘Bir sonraki seviyeye atlama’ sınavından her sene sınıfta kalıyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar