Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçebilhassa deplasmanlarda çok zorlanmaya devam edecektir. Devre arasına kadar kalan 5 maçta 13 puan alıp devre arasında ciddi takviye yaparlarsa şampiyonluk için ümit doğabilir.

        Geçen haftaki Sivas maçının ardından yazdığımız kritiğin son paragrafı yukarıda. Değişen bir şey yok ve olması da mümkün değil. F.Bahçe’nin iyi bir kadrosu var ama şampiyonluk yarışını sonlandırabilecek kadar değil; vasat yani.

        F.Bahçe’nin vasat bir teknik adamı var. Vasattan da alt seviyede bir futbol şubesi sorumlusu (Ali Yıldırım) var. Bu kadar ‘vasat’ın içinde çok eski moda olsa da çok tecrübeli bir başkanı var. Aziz Yıldırım üst üste yaşanan saçmalıkların ardından duruma el koydu ve insanoğlunu en çok motive eden şey olan ‘para’yı havuç-sopa olarak kullandı. İyi niyetle mücadele etmeye çalışan futbolcular başkanlarının “6 maçı alın 1.5 milyon doları cebinize koyun” açıklamasından sonra 3 misli istekli hale geldiler. Düşünün RvP bile idmana çıktı! Şimdi tamamen başkan motiveli bu ekip 3 misli istekle; Josef-Topal destekli 6’lı savunma blokuyla Antalya deplasmanına “ne olursa olsun 3 puan” mantığıyla çıktı. İyi oynamadılar ama gerektiği kadar oyun onlara yetti. İstek ve mücadeleleri Antalya’ya yetti. Galibiyet içinse ‘kalite’ gerekliydi çünkü antrenörün hücumla ilgili bir kalite planı yok. Ancak bireysel kalite skora yansıyabilirdi ki öyle oldu. Dripling-pas-kontrol-şut dörtlüsünün hepsini mükemmel yapan Giuliano ile tabelayı değiştirdi. Bugün iyimser F.Bahçeliler, “G.Saray’ı evimizde yeneceğiz. Dolayısıyla onlarla puan farkı üç. Başakşehir de yarışı sürdüremez” diye düşünebilir. Kötümserler ise “Takım iyi oynamıyor ve keyifsiz futbol anlayışı sürüyor. Hala bizden bir şey olmaz” diye düşünebilir. İkisinin ortalaması olan makul düşünce ise şudur: Kalan 4 maçta 10 puan alınırsa -ki alınabilir- bu takım 33 puanla devreye girecek. Bu aşağı yukarı 1.8, 1.9 puanlık ortalamaya denk gelir. Şampiyonluk maç başına 2.3, 2.4 puan olduğundan 2. devrede çok daha etkili sonuçlar alınması gerektiğini yönetim biliyordur. Dolayısıyla takıma düşen kalan 4 maçta en az 10 puan toplamak. Yönetime düşen ise devre arasında mutlak ama mutlak 2 kalite takviyesi. Sol bek ve golcü kanat. Markoviç falan gibi değil, gol atabilen kanat oyuncusu şart. Şampiyonluğu bu transferler belirler. Janssen mükemmel oynadı. Maçın en kötü isimlerinden olan Giuliano şahane bir gol attı. Josef’i çok beğendim. Volkan Demirel de iyi bir maç çıkardı. Diğer oyuncular da ellerinden geleni yaptılar.

        AMERİKAN DOLARI

        Prim hakikaten işe yarıyor. F.Bahçeli oyuncular için büyük motive unsuru başkanlarının vaat ettiği 1.5 milyon dolardır.

        ALİ ŞAFAK ÖZTÜRK

        Ah-ı gitmiş vah-ı kalmış eski yıldızlara dünyanın parasını vererek futbol menajer oyunu oynar gibi camiayla oynayan, takımın başına hocalık kariyeri neredeyse hiç olmayan Leonardo’yu getiren Ali Şafak Öztürk, Antalya projesine zarar veriyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar