Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Ligi son derece zor bir lig... Burada ayakta kalmak istiyorsanız ‘savaşmaya’ her daim açık olmalısınız. Rakipler sert oynar. Taktik ve teknik olarak yetersiz olsalar da çok mücadele ederler. Ayrıca yabancı serbestliği ile kaliteli 2-3 isim de var kadrolarında artık. Dolayısıyla şampiyonluk adayı ‘büyük’lerin taktik olarak fark yaratabilen hocalara, mücadeleden kaçmayan, korkmayan oyunculara en önemlisi kaliteyle fark yaratabilecek ayaklara ihtiyacı var. F.Bahçe dün mücadele 11’i ile sahadaydı. Kocaman ‘ne olursa olsun 3 puan’ olarak baktığı maçlardan biri olarak planlamıştı maçı ve Josef-Topal ikilisi geri dönmüştü.

        Hocanın amacı gol yemeyeyim, önde basayım ve bir şekilde karambolle falan gol bulayım şeklindeydi. İlk devre 44 dakika boyunca istediklerini yaptılar. Bastılar, çıkartmadılar ve karambol de buldular aslında.

        Nitekim öne de geçtiler ve devreyi önde bitirdiler. 2. yarının başında ilk atakta gol yediler ama bu kez dağılmadılar. Yine basmaya ve rakibi çıkarmamaya çabaladılar. Anormal bir karambolde 2-1 buldular ve sonra devreye Yaşar Kemal Uğurlu’nun kırmızı kartı girdi. Maçın başından itibaren ev sahibinin lehine çaldığı düdükler Bifouma’yı çıldırttı. O da kırmızı görünce Sivas teslim oldu. Sonraki 2 gol tam anlamıyla Soldado kalitesi.

        Dünkü 3 puan, Beşiktaş’ın 2 puan; G.Saray’ın hem 3 puan hem fors kaybettiği haftada takıma moral olacaktır. Bu haftayı iyi geçirecekler.

        Muhtemelen krizdeki hocasız Antalya’yı da yeneceklerdir. Ama takımın mutlak kalite takviyesine ihtiyacı var. Soldado her zaman böyle boş alan bulamaz, bir çiçekle (Valbuena) ile de bahar gelmez.

        F.Bahçe bilhassa deplasmanlarda çok zorlanmaya devam edecektir. Devre arasına kadar kalan 5 maçta 13 puan alıp devre arasında ciddi takviye yaparlarsa şampiyonluk için ümit doğabilir.

        SOLDADO

        İspanyol forvetler bu ligde çok iş yapmıyor. Ancak dünkü gibi alan bulduklarında kaliteleri otaya çıkıyor. Sağ ayağının içi ve dışıyla çok kaliteli 2 vuruş yaptı.

        SİVASSPOR

        İyi takım olarak göründüler ama F.Bahçe’den fazla çekindiler. Bifouma hakemle polemikte iken arkadaşını oradan alıp götürecek bir kaptana da sahip değiller.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar