Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçeliler’in bu günlerde en çok muhattap olduğu soru yine “Ne olacak bu Fenerbahçe’nin hali?” sorusu. Yıllar öncesinde kalmış olması gereken bu soru öbeği, son 4-5 yılda yine hortladı. Ama bilhassa son haftadaki, “Geleneksel İstifa Oyunları” kapsamında Kocaman’ın yarım ağız çıkışıyla iyice arttı. Tüm Fenerliler’in ağzında Kocaman’dan; Aziz Başkan’dan şikayet var. Ama bence asıl önemli problem noktasından biri gözden kaçırılıyor; başkanın kardeşi Ali Yıldırım. Bana göre Fenerbahçe’nin fevkalade kötü yönetilen futbol şubesinin bu kadar olumsuz gitmesinin en büyük nedeni Ali Yıldırım.

        Bir kere küçük Yıldırım, futboldan ağabeyi kadar bile anlamıyor. Anlasa, Kocaman’ın son istifa tiyatrosundan sonra uçakta bazı futbolculara “Hocayı sizler yediniz” diye çıkışmaz. Fenerli oyuncuların kapasitesinin bu kadar olduğunu bilir.

        İkincisi Aykut Kocaman’ı büyük hoca falan sanmaz. Ama daha da vahimi Ali Yıldırım ne zaman gelse muhakkak birilerinin kellesi gidiyor. Ali-Aykut ikilisi başkanı gaza getirip Alex’in yenme operasyonunu bizzat yöneten ikilidir. Aynı Ali Yıldırım, Caner’in Fenerbahçe’den kopmasına yol açan olaylar zincirinin ilk noktasıdır. Bugün F.Bahçe yönetimi içinde Ali Yıldırım’ın icraatlarının yanlış olduğunu; başkanı yanlış yönlendirdiğini düşünenler vardır ve haklıdırlar. F.Bahçe’nin son şampiyonluğunun Ali Yıldırım’ın futbol şubesinde olmadığı yıl olması da tesadüf değildir.

        Ha keza başkanın 2 kez kendisini gönderdiği de malumdur. Alex’in ayrılırken yaptığı son basın toplantısındaki “Başkana saygı duyuyorum çünkü haksız olduğunu düşündüğüm konularda bile yüzüme konuştu. Ama kardeşi ile teknik direktör hep arkamdan konuştular” cümlesi de yerli yerinde duruyor. Ali Koç’la girişilen büyük yarışta kendisine puan kaybettirecek olaylara tahammülü olmayan Aziz Başkan’a ‘en başta futbol şubesini kardeşinden almasını’ öneririm.

        KOCAMAN’IN YANDAŞ MEDYASI BAŞKANI SUÇLUYOR

        Türkiye’de son 10 yıldaki Fatih Terim de dahil Aykut Kocaman kadar çok desteklenen başka isim yok. Kendisi F.Bahçe tarihinin başkan-yönetim ve Fenerbahçe medyası tarafından en çok desteklenen ismidir. Başkanın kardeşi zaten kankası. Şimdi bu duruma rağmen Kocaman’ın her dönemi sürekli şikayetle geçiyor. Alex’i istemiyor. Onu istemiyor, bunu istemiyor... Yandaş medyasına bakarsak bu sene de istemedikleri değil, istedikleri yapılmamış. Dinleyen de, Aziz Yıldırım yok canı ile tam 10 tane yeni futbolcu alıp emrine sürmemiş sanır. Görüp duyan da sanki Ali Yıldırım ile hemen her kararı birlikte almadılar sanır. Eskiden de vardı ama bu sene çok bariz, Kocaman’ın yandaş-candaş-yoldaş medyası; sanat sevici kankaları ve G.Saraylı dostları, ittifakla Aziz Yıldırım’ı eleştirip hocalarına laf ettirmiyorlar. Hiiiç kusura bakmasınlar, bu senenin faturası başkandan önce çok sevdikleri hocalarına ve kankası Ali Yıldırım’a yazar. Aziz Bey’in ödemesi gereken fatura 6 yıldır yerli yerinde duruyor zaten.

        ‘TAKIMI TOPLA VOLKAN’ GELDİYSE SEZON GİTTİ

        Yani bir kulüp son 5 yıldır aynı hataları yapıp hiçbir sonuç almamasına karşın hala aynı ilkel yöntemleri uygulamakta bu kadar ısrar eder mi? Koskoca F.Bahçe, feza çağında hala, “Sen üzülme hocam; biz yaptık biz düzelteceğiz” hamaseti ile bugünlerde sıklıkla okuduğumuz ve okuyacağımız gibi makarna partileri ile yönetilebilir mi? Kestirmeden söyleyeyim; “Takımı topla Volkan” devri geldiyse sezon gitti demektir.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar