Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen haftaki derbi sonrası TV programında maçın hakeminin Bülent Yıldırım olacağını tahmin etmiş ve şunu söylemiştim: “Bu hafta kim atanırsa atansın F.Bahçe maçının hakeminden endişeliyim. Çünkü hakem bu kadar tartışmanın ardından ‘Yahu Ali Palabıyık’ı bitirdiler. Aman Fener lehine hata yapmayayım da ne olursa olsun’ diyecektir...”

        Üstüne perşembe günü biri Anadolu Ajansı, diğeri DHA’ya düşen 2 haber endişelerimi daha da güçlendirdi. PFDK, hakem Palabıyık’a alenen küfreden Şenol Güneş’i küfürden değil, sportmenliğe aykırı hareketten sadece 1 maçla cezalandırmıştı. DHA’ya düşen habere göre de Ali Palabıyık 9. haftaya kadar dinlendirilecekti. Bu iki karar açıkça şu demektir: “Fener lehine hata yaparsanız sizi bitiririm. Şenol Güneş de size ana avrat küfretme hakkına sahiptir.” Dün ilk yarıda gayet normal giden maçın 2. yarısında Ozan’a yapılan faul ile kazanılan top Akhisar’ın golü ile sonuçlandı. 82’de de Alper tamamen yanlış bir kartla atıldı. Sonra maçın en gerçek kırmızı kartını görmesi gereken Soldado maçı sarı kartla bitirdi. Skrtel’in 2. sarıdan atılması ise doğruydu. Ama 1 hafta boyunca Beşiktaş’ı yenen F.Bahçe üzerine estirilen hava; zaten Fikret Orman’ın tamamen etkisindeki TFF ile bir hafta sonra karşılığını buldu. Buraya kadar F.Bahçe yönetiminin lobi gücünün hiç kalmadığını bir kez daha belirtmek gerek. F.Bahçe, MHK ve PFDK’nın değiştirilmesi konusunda öncülük etmeli.

        Fakat F.Bahçe dünkü maçın mağlubiyetini sadece Bülent Yıldırım’a bağlarsa büyük hata yapar. Alper atılana kadar F.Bahçe’nin sıfır (0) pozisyonu var. Giuliano 3’te bir şut çekti, sonra ortada yoktu. Valbuena oyundan alınana kadar maçın en çok top ezen ismi. Janssen’e bir tane top indirilemedi, Kocaman da çift santrforlu sistemi sadece 6 dakika denedi. F.Bahçe’nin maçın uzatma anları dışında ceza alanı içine hiç top indirememiş olması; sadece 1 korner atabilmesi hakemle açıklanamaz. Bu maçın 2 etkisi vardır; lobisizliğin getirdiği hakem gadri; takımın üretimsizlik ve verimsizlik açmazı. Bu mağlubiyet puan anlamında çok da önemli değil ama üretimsizliğe çarenin kesin bulunması lazım.

        SKRTEL

        Sarı gördüğü maçlarda atılacağı o kadar belli oluyor ki... Çok formsuz. Bence Neto’nun partneri Roman olmalı.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar