Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şimdi şunu kabul etmek lazım; saha açığı da, sol açığı da, santrforu da, orta ikilisinden biri de, her iki beki de Fenerbahçe’ye göre daha hazır ve daha iyi oyunculardan oluşuyor Başakşehir’in... Başakşehir’in adı Galatasaray, Beşiktaş veya Trabzonspor olsa dün ilk yarıda 3-0 olurdu, Fırat Aydınus da Fener’in en iyi oyuncusu olmazdı. Bu bakımdan Göksel Gümüşdağ’ı da Abdullah Avcı’yı da tebrik ediyorum. Bence ligin en iyi takımılar.

        Fenerbahçe ise değişik bir diziliş ve mantalite ile oyuna başladı. 4-3-3 gibi dizildiler, Josef tek ön libero idi, Ozan sol iç, Dirar sağ içti. Mantık şuydu; İsla, Dirar, Giuliano ile sağa yatan bir üçlü; İsmail, Valbuena ve Ozan ile sola yatan bir üçlü... Kenarlar da üçgen oluşturup, ters alandan pozisyon bulmaya yönelik bir mantığı vardı Aykut Kocaman’ın... Teoride iyi olsa da pratikte hayata geçmedi. Çünkü Ozan üçgeni sağlayamadı, Giuliano da fiziken de benzediği Özer Hurmacı gibi verimsiz ve etkisiz oynadı. Dolayısıyla pozisyon üretilemedi. Bu yarıda Aydınus’un eyyamlarına rağmen, Dirar ile bulunan tesadüfi gol dışında “Bu da kaçar mı” diyeceğimiz bir üretim sağlanamadı.

        Ama ikinci yarıda çok iyi bir Fenerbahçe vardı. 55 ile 70 arasında müthiş bir ön alan presi, top kapma çabası, Başakşehir gibi kaliteli takımı bile hapseden bir görüntüdeydiler... Daha yeni gelmiş Neto’nun da hırsı ve isteği ile tüm oyuncuların karakter koyması, bu 15 dakika içinde benim çok beğendiğim özelliklerdi. Yine de bu dönemde bu kadar baskıya, bu kadar isteğe ve efora karşın gol pozisyonuna girilememesi biraz da oyuncu kalitesi ile ilgili. Mesela; Soldado net bir santrfor değil galiba. Daha çok ikinci forvet gibi... Nitekim Fenerbahçe, emeğinin karşılığını duran toptan attığı golle aldı. Bundan sonra da Janssen’in atamadığı bir kafa vuruşu var. Topladığın zaman Başakşehir’in net pozisyonları daha fazlaysa, en golcü oyuncun Skrtel ise, bu kadar efora ve isteğe akıtılan tere karşın olmuyor ise oturup iyi düşünmek lazım. Fenerbahçe’nin, Aykut Kocaman’ı da, onun yaptığı transferleri de sorgulaması lazım. Nitekim 15 dakikalık muazzam efor daha iyi takımın kazanmasını engelleyemedi.

        **************

        ADEBAYOR

        Adebayor, mükemmel futbol oynadı. Takımını muazzam yönetti. Muhteşem bir top ustasıydı. En anahtar oyuncuydu.

        **************

        GİULİANO

        Giuliano, başı kesik tavuk gibi ne yaptığını bilmez haldeydi. Evet, çabaladı ama hiç olumlu bir şey yapamadı.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar