Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aykut Kocaman “Bana 2 ay verin” diyor. Beklemek lazım elbet. Kocaman’ın eli ayağı düzgün bir sistem içinde hareket eden ekipler kurmayı sevdiği ve başardığı biliniyor ama Fenerbahçe gerçekten bu mu? Tüm tartışma noktamız burada kesişiyor. Pereira da bir sistem hocasıydı. Vitor olan da Carlos Alberto olan da... Ama Fenerbahçeli gerçekten sahaya yayılmayı bilen, duruşu ve takım bütünlüğü iyi gözüken, koşan, mücadele kabiliyeti yüksek bir takım ile tatmin oluyor mu; olacak mı? Misal dünkü maçta kim ne kadar keyif almıştır? Aykut Hoca ile anlaşamadığımız, yandaş yazarlarının da anlamak istemedikleri bu işte. Fenerbahçe şaaşadır. Fenerbahçe yakışıklı futbol sever. Yıldız ve yıldızlarla dolu oyun sever. Her türlü teorik bilgisi yüksek iyi yayılmış, duruşu iyi ama yakışıklı olmayan bir oyun Fenerbahçeliler için ancak dünkü gibi kekremsi bir tat bırakır. Dünkü maçta Sturm Graz ile F.Bahçe arasındaki farkı sadece Valbuena yaratmamalı. Valbuena karşı takımda olsa tur hangi tarafın olurdu, tartışılır. Dolayısıyla “Geçen sene Lens’i tutuyorlardı takım duruyordu. Bu sene de Valbuena’yı tutarlarsa takım durur” önermesi bu kadro için doğrudur.

        Kocaman sürekli ‘takım’ı öne çıkarmaya çalışıyor ama dün onun takımı Valbuena olmasa hücum edemeyecek durumdaydı. Sadece 4 pozisyon üretilebildi Skrtel’in kendi başına ürettiğinin dışında tamamı Valbuena’ya bağımydı. O zaman “Lens’e bağımlı Dick Advocaat’ın takımından; Nani’ye bağımlı Vitor’dan, Kocaman’ın ne farkı kaldı?” sorusunun yanıtını Kocaman’ın yandaş medyası versin. Son derece yetersiz bir takıma karşı son 5 dakikayı tırnak yiyerek geçirmek F.Bahçe’ye yakışmaz; F.Bahçeli’ye de tat vermez.

        Ancak sadece Kocaman’a yüklenmek de hata olur. Kendisine istediği 2 aylık süre tanınmalı. Ama son derece zorlu geçeceği kesin olan lig başlamadan F.Bahçe’ye en az 2 KALİTE takviyesi yapmak şart. Bu zamana kadar bu işi bitiremeyen yönetim de KEKREMSİ TAT’ın sorumlularından elbette. Bence santrafor dışında Ben Arfa gibi bir ‘yıldız’ daha lazım; Kocaman istese de istemese de..

        VALBUENA

        Kelimenin tam anlamıyla sahaya fazla geldi. Tüm isimlerin içinde farkı farkedilen tek adamdı.

        ALPER

        İlk maçın adamıyken dün pek bir varlık gösteremedi. Sorunu bu zaten iki maç arası korkunç istikrar farkı..

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar