Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ALTAY

        1. Lig özlemini bitirmek için son 90 dakikası kalan Altay, Kazanmak için avantajlı durumda mıdır?

        Altay yönetimi gerçekten çok az hata yapıyor. Siyah beyazlılardaki düşüşü yönetime bağlamış, biraz da eleştirmiştim. Ancak risk alarak son yaptıkları hamle tam anlamıyla tuttu... İlk kez profesyonel düzeyde görev yapan Özden Töraydın büyük bir sorumluluk alarak takımını finale taşıdı. Belli ki Özden hoca futbolcu psikolojisini çok iyi biliyor. Uzaktan yaptığı objektif gözlemlerini, söylemleri ile birleştirerek ciddi bir başarıya imza attı. Şimdi ise sıra altın vuruşta... Hodri meydan diyen iki takımı er meydanında izleyeceğiz.

        Altay’ın yükselen motivasyon ve grafiği, seyirci desteği kendisini tabii ki avantajlı kılıyor. Ancak matematiksel olarak da baktığımızda ortada bir gerçek var; rakibinin 1 puan gerisinde... Bence bu da şans. Gümüşhane yenilmemeye kitlenecek; yani Altay’ın baskısını peşinen kabul ederek. Altay zor alanları kolay geçecek, iş beceriye kalacak...

        Final maçlarında profesyonellik şart. Rakiple, hakemle oynamayacaksın. Asla eksik kalmayacaksın. Her şeye reaksiyon gösterip sinirlenmeyeceksin. Eforunu, enerjini boşa harcamayacaksın. Dünya ile ilişkini kesip sahaya, kazanmaya odaklanacaksın.

        İzmir olarak kalbimiz ve aklımız sizinle. O güzel günü bekliyoruz. Başarılar...

        MENEMEN

        Fırsatları cömertçe harcamasına rağmen Menemen Belediyespor’un ipi göğüsleme şansı nedir?

        Menemen ne yaptıysa kendisine yaptı. Akıl sır erdirmek mümkün değil. Halbuki hocaları final süreçlerini fazlasıyla yaşamış bir kişi. Nedense bu konudaki tecrübesini takımına yansıtamadı. Kısmet tepmek diye buna denir. Başka bir deyişle ikramı elinin tersi ile itmek... 3-1 öne geçtikleri hayati maçı takım olarak yönetemediler. 84. dakikada yeniden doğdular. Resmen yaşamamak için bahane arayıp 2 dakika içerisinde rakiplerine teslim oldular. Bu nasıl iştir, korku ve telaştır, anlamak mümkün değil. Bir maçta şans insana kaç kere gelebilir ki. Şimdi yine beklemede... Şampiyonlukla ilgili kesemediği ipi başkasının marifetine bıraktı. Umarım her şey düşündükleri gibi olur...

        GÖZTEPE

        Süper Lig’de ilk yılı olmasına rağmen Göztepe, tahmin edilenin aksine çok başarılı değil midir?

        Göztepe küme düşen rakibini ciddiye alarak kendisine yakışanı yaptı. Göz-Göz’ler 31 maçta topladıkları 47 puanla efsane kadronun başarısına ulaştılar. İlk 5 için şanslarını sürdürüyorlar. Nerelerden, nerelere dediğimizde ortaya yönetim başarısı, istikrar, karşılıklı güven duygusu ve seyirci faktörü, koşulsuz destek, inanma, prensipler ve özverili oyuncular çıkıyor. Göztepe Süper Lig’deki ilk yılını başarılarla tamamlıyor. Sevenleri fazlasıyla mutlu. Ancak futbolda önemli olan sürekliliktir. Sayın başkan Mehmet Sepil de bunun bilincinde. Bir yandan geleceği hazırlarken bir yandan da iddianın peşini bırakmıyor.

        AKHİSAR

        İnişli çıkışlı bir grafik sergileyen Akhisarspor hafta sonunda Galatasaray’la oynuyor. Sonuç ne olur?

        Kupadaki başarısı ligi olumsuz etkiledi. Akhisarspor ligde ilginç bir grafik çiziyor, ritim bozukluğu yaşıyor. Malatya maçı hayati önem taşıyordu. Puanla dönüldü, büyük moral oldu. Kupadaki final tabii ki büyük başarı. Ancak lig her şeyden daha önemli. Hafta sonu zor bir maça çıkacak. Kupada eledikleri Galatasaray’ı bu kez de yenebilecekler mi? Alınacak 1 puanı dahi çok faydalı buluyorum. İki cephenin ağırlığı bakalım Akhisarspor’u nerelere taşıyacak, yaşayarak göreceğiz.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar