Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TT Arena Stadyumunun açılış törenlerini izliyorum. D-Smart yayınlıyor, GS TV’de bu yayını aynen aktarıyor taraftarlarına...

        Şovlar, atmosfer muhteşeme yakın. Denilecek tek söz yok. Bu denli büyük bir açılışın yayınında olabilecek ufak tefek hataların konusu bile yapılmaz...

        Ama işte o dakika...

        Başbakan Tayyip Erdoğan’ın stadyuma girmesiyle olanlar oluyor. Yayın akışı allak bullak, İlker Yasin ve Mehmet Ali Birand şokta... Yılların deneyimli televizyoncuları ne yapacaklarından, nasıl davranacaklarından habersiz. Canlı yayında birinin ağzından ‘eyvahhhh’, diğerinin ağzından ise ‘Sesi kesin’ çıkıyor... Kameralar nereye döneceğini şaşırıyor. Spiker ne söyleyeceğini, nasıl söyleyeceğini bilemiyor. TT Arena’ya yayın bir bağlanıyor, bir kesiliyor...

        Tam bir yayın faciası dakikaları...

        Ve bu görüntüleri seyredenler başlıyorlar Twitter, Facebook mesajlarına... Ve konu dalga dalga büyüyor... (Stadyum çevresinde o gün telefonlar yoğunluk nedeniyle kilitliydi)

        Bana göre bu olayın bu denli sertleşmesinde yayına yansıyan bu panik halinin katkısı var.

        Ne yapacağını, aksilikler halinde nasıl bir tavır alacağını önceden planlamazsan sonu budur.

        Protestocular nasıl bulunacak ?

        Herkes n kafasındaki soru bu.. .

        Dile kolay, 52 Bin kişinin arasından protestocuları bulunacak ve tek tek belirlenecek! Hayal gibi bir şey. ..

        Bu konuyla ilgili yetkili üst düzey bir emniyet müdürü ile konuştum. Bakın tespitler nasıl ve hangi yöntemle yapılacakmış... .

        Öncelikle şunu belirteyim.. . TT Arena Stadyumu’nda bulunan 2 yüz kameranın büyük bir bölümü son ana kadar çalışmıyormuş. Emniyet müdürlüğünün devreye girmesi sonucu açılış gününe sorunsuz şekilde gelinmiş.

        Protestocuların tespitine gelince ;

        Stadyumda bulunan 2 yüz kamera ile birlikte yayıncı kuruluş ve polis kameraları inceleme altında. Toplam 2 yüz 40 kamera var. Bu incelemeyi öncelikle spor asayiş biriminde bulunan 25 polis inceliyor. Bu polisler bilinenlerin gibi değil. Her önemli maçta stadyumdalar ve ‘holigan ’ denilen sabıkalı isimlerin ana-baba ismine kadar biliyorlar. Bir olay olduğunda hemen tanıyorlar.

        Görüntüler kare kare taranıyor. Protestocu oldukları tespit edilenlerin tek tek fotoğrafları çıkartılıyor. Kaydı olanlar kolaylıkla gözaltına alınıyor . Tanınmayanlar için ise çeşitli yöntemlerle ‘istihbarat’ çalışması başlatılıyor .

        Bu belirlemelerin ardından ise suçun durumuna göre ya adli ya da idari soruşturma başlatılıyor .

        Emniyet müdürüne şunu sordum; “Bu kadar ismi tespit etmek çok zor değil mi? ”

        Cevabı şöyle; “Yüzde 100 başarılı olamasak bile 80 civarında oluyoruz”

        TRT düğmeye bastı, ilk transfer NTV Spor’dan!

        TRT Süper Lig karşılaşmalarının özet görüntülerini 40 milyon dolar civarında ödeyerek almasından sonra spor etkinliğini arttıramamasını eleştirmiştim. Kanaldan yeni gelen haberler ‘değişim’ startının yavaş yavaş verildiğini gösteriyor.

        TRT ilk transferini, NTV Spor’dan spiker Ersin Düzen’i alarak yaptı. Star TV’den bugüne kadar takip ettiğim ve başarılı bulduğum Düzen bence son derece doğru bir tercih. Ersin Düzen’in TRT’ye geçmesiyle birlikte Erdoğan Arıkan yeni bir projeye kadar dinlenmek durumunda kalacak.

        Peki Ersin Düzen’in gelmesiyle birlikte program şekillenmeleri nasıl olacak?

        Aldığım bilgileri şöyle...

        Karşılaşmaların olduğu (Cuma, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi) dört spor programı yayınlanacak. Ersin Düzen tamamında var.

        Pazar hariç diğer üç programın adı: “1’e 1 Futbol”... Bu günlerin yorumcusu Sergen Yalçın.

        Pazar günleri ise ‘Stadyum’ programındaki ikiliye Hakan Şükür katılıyor. Şükür’ün sözleşmesi bitmişti, 1 yıl daha uzatıldı.

        Programlar maç bitim saatlerine olabildiğince yakın saatte başlatılacak.

        İlk bakışta bu planlamaya diyeceğim bir şey yok. Eleştirimi bir kez daha tekrarlayacağım. Eğer TRT bu programların arasına gazetelere, televizyonlara haber olabilecek nitelikte konuklar getirmezse sıkıntı olur. Bu oluşum da iyi niyetli ama hedefini bulamayacak bir girişimden ileri gitmez.

        Mesela şu sıralar bir Adnan Polat yayını tüm geçmişi siler.

        Şimdiden hayırlı ve bol konuklu olsun diyorum...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar