Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İÇSELLEŞTİRİLEN ÖYKÜLER

        İlke Yılmaz'ın solosu Sanatorium'da çarşamba günü açıldı. Geçmiş üretimlerinden referanslar içeren "Akılalmaz" başlıklı bu sergi, sanatçının hayal gücüyle zenginleştirerek günümüze uyarladığı masal ve anlatılar etrafında geziniyor. "Kırmızı Başlıklı Kız"a ait sembollerle, kimi zaman balık tutan büyükanne heykelinde kimi zaman da kırmızı pelerin giymiş Yılmaz'ın kendisini fotografladığı karelerde karşılaşıyoruz. Sanatçının beyaz ve uçucu renklerle kırmızıyı birlikte kullandığı yapıtlarındaki çoğu imge ise ironi yüklü.

        İKİ SERGİ

        Bambaşka temalar ve konuların ele alındığı kalabalık grup sergilerine de yer veren Galeri Apel'e uğrarsanız, yeni sonlanan "Giyim Kuşam" sergisinde yer alan kimi işleri görmeniz hala mümkün. Üst katın iki ayrı bölümünde ise Suzy Hug Levy ve İdil Akbostancı'nın aynı gece açılan kişisel sergileri sunulmakta. "Rüzgarda Bir Yaprak" ile Suzy Hug Levy farklı malzemeler aracılığıyla günümüzün kaotik ortamında savrulan yaşamlara işaret ederken İdil Akbostancı ise "Beyaz Örtü" ile doğayla şehirli insan arasındaki yabancılaşmayı adeta bembeyaz bir örtüyle kaplayarak betimliyor.

        HAYALİ KOZMOGONİ

        Altı sanatçının çalışmalarını bir araya getiren "İlk Kat" ise Daire Galeri'de 7 Mart'ta açıldı. Sergi başlığının öngörüsü doğrultusunda şekillenen bu grup sergisi, katılımcı sanatçıların evrilmeye hazır yeni üretimlerini, işlerine referans veren çeşitli kaynaklar beraberinde ilk kez izleyici karşısına çıkarıyor. Ahmet Duru, Candan Öztürk, Genco Gülan, İbrahim Koç, Mustafa Pancar ve Ragıp Basmazölmez'in farklı disiplinler üzerinden sundukları eserleri alışılageldik grup sergisi algısına daha deneysel bir yaklaşım getiriyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar