Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yılın en şahane en güzel zamanlarından biri yeni yıla hazırlık günleri...

        İnsanın içi pır pır ediyor. Umut doluyor. Tüm ışıklar ve süsler gönlüne hayaller düşürüyor, sevgi tohumları ekiyor.

        Doğal olarak böyle özel zamanlar ailemiz için en şenlikli günler haline geliyor. Çünkü evde yaşları farklı 3 çocuk, onlardan daha çocuk ve kendi halinde bir anne ve her ortama uyum sağlayan eğlenceli bir baba olunca bizim için kapı gıcırtısında parti yapmak, misafir ağırlamak, evi süslemek, dans etmek, renkli sofralar kurmak, evimizin her yerine dağılmış olan mumlarımızı yakmak çok bir keyif oluyor.

        Bu hafta ise özel bir heyecanımız vardı çünkü evde çocuklar için bir parti düzenlemeye söz vermiştim. Süslü bir sofra kuracaktık, her şey yeni yıl konseptinde olacaktı ve biz süslenip püslenip sofraya oturacaktık. Bu yıl en iyi neler oldu, ailemizi neler mutlu etti, anılarımız nasıldı bunları konuşacaktık.

        Bakınız tüm iş güç ve koşturmanın, ayrıca son birkaç günü Monaco'da geçirmenin verdiği evden uzak olmanın psikolojisiyle döner dönmez bu partiyi nasıl yapıp kurtardım, bugün size bunu anlatmak istiyorum...

        Banvit hayatımı kurtardı!

        Çocuklar için sofra kurarken hem de adeta parmaklarını yiyecek şekilde bitirip silip süpürmelerini hayal ederken en kritik olan şey ana yemek oluyor. Çünkü biz anneler özellikle "Ana yemeği yedi mi?" konusuna takılıyoruz. Bu noktada "Banvit hayatımı kurtardı" diyorum çünkü cidden hem çocukların çok sevdiği yiyecekleri üretip hem de tüm bunları katkı maddesiz halde ortaya çıkarabilmek bana göre takdiri sonuna kadar hak etmelerini sağlıyor.

        Bakınız annelerin zaman yönetimi açısından, yemek yapma insanı zorlayan bir durum. Ev kadını da olsan çalışan kadın da olsan fark etmiyor, bir kadın için işlerini kolaylaştıracak ve pratik şekilde fayda üreten markalar günün sonunda hem o kadının hayatında hem de sektörde fark yaratıyor.

        Bu arada iş sadece zaman kazanmakla da bitmiyor. Eğer bir kadına hem kolaylık sağlıyor, hem çocuklarını mutlu ediyorsanız ve tüm bunların yanında ürününüz olabildiğince saf ve katkısız ise o anne için bir aşk markası olmamanız imkansız. İşte Banvit farkını burada ortaya koyuyor.

        Çünkü çocuklarım benim yaptığım yaptığı yemeği yerken, o yemekten de büyük keyif alırken, yaptığım yemeğin kalitesi ve güvenliğinden eminsem, ürün katkısız ise ben de yemeğin içine sevgimi kattıysam ortaya çıkan yemeğın adı Banvit sayesinde "Katkısız Sevgi" oluyor.

        Ayrıca son zamanlarda öyle mutluyum ki, hem kırmızı eti artık Banvit güvencesi ile bulabildiğim için hem de deliler gibi çalışan bir anne olarak, her saniyem çok ama çok kıymetliyken www.banvitburada.com adresinden kolayca alışveriş yapıp haftalık tüm et-tavuk alışverişimi ben gazetedeyken evime gönderebildiğim için.

        Kısaca; sadece bu yeni yıl sofrası için değil, tüm diğer günlük zamanlar içinde de hayatıma sağladığı kolaylık ve iç rahatlığı için Banvit hayatımı kurtardı diyebiliyorum...

        Size de gönül rahatlığı ile tavsiye ediyor, herkese harika, bol şenlikli, neşeli, eğlenceli, lezzetli, besleyici ama aynı zamanda katkısız ve saf sevgi dolu sofralar diliyorum.

        2013 sevgi dolu, sağlıklı ve mutlu bir yıl olsun dilerim hepimiz için.

        Ve gelelim bizim yeni yıl soframıza!

        Ana yemeklerimiz

        Köftelerimiz, tavuklarımız ve çocukların bayıldığı nuggets'ları Banvit'ten aldık. Bir kısmını kızarttık, tavuklar zaten "Isıt Ye" şeklindeydi sadece 6 dakikada fırında ısıtarak yemek için hazırladık.

        Çorbamız

        Rende domates ve kremayla domates çorbası yaptık. Üç çocuğumda benim gibi domates manyağı oldular. Domatesin her şeklini ve her halini sorunsuzca yedikleri için domates yemekleri yaz kış bizim evin favorisi. Üzerine kıtır ekmekler ile servis yaptık. Klasik tüm domates çorbası tariflerinde olduğu gibi üzerine kaşar rendelemeyi sevmiyor benimkiler. O kaşarın erimiş halinden hiç biri hoşlanmıyor bu nedenle ekmek dışında bir şey koymuyoruz çorbalarımızın üzerine.

        Pilavımız

        Bakınız bununla çok uğraştık işte. Önce yeşil pilav yapmaya taktım. Bildiğiniz gerçek yeşil, yemyeşil bir çamağacı şeklinde pilav yapacaktım. ISpanak ile denedim hem renk olmadı hem tat içime sinmedi, bezelye ile denedim olmadı. Sonra beyaz yapmaya ve üzerini süslemeye karar verdik. Bu kadar büyük bir ağaç kalıbı da bulamadığımız için elle şekillendirdik ağacımızı. Dereotları ve domatesleriyle süsledim. Çevresine fıstık rendesiyle şeritler atıp üzerine de bir kurdele koyunca içime sindi.

        Pembe patates püremiz

        Bakın işte bu benim için şahane bir yeni tarif. O kadar keyifle ve sık sık yapıyorum ki evde. Çok da basit bir şey. Bildiğiniz şekilde normal patates püresini yapıyorsunuz. En son içine pancar turşusu suyundan 1-2 yemek kaşığı koyuyorsunuz patates püreniz pembe oluyor. Çocuklar için yaparken bu yeterli ancak siz arkadaş ağılıyorsanız içine dilediğiniz kadar parça pancar tanesini de ezerek veya küçük küçük doğrayarak atabilirsiniz. Ben özellikle bu haline bayılıyorum çünkü pancar yemeyi çok seviyorum elimden gelse 3 öğün yiyebilirim.

        Diğer yan ürünlerimiz

        Ayran

        Bol bol ayran yaptık, içinde minik salatalıklar olan. Cacıklı ayran olarak biliyor çocuklarım ve bayılıyorlar içmeyi. Cacık gibi yoğun olmayan ama içinde salatalık olan ayran.

        Maş fasülyesi salatası

        Maş fasülyesi salatasını "mercimek" diyerek veriyorum. "Fasülye sevmem" diyen çocuklarım mercimek sevdikleri için gözleri kapalı yiyorlar.

        Brownie, mozaik pasta ve kurabiyeler

        Brownie evimizin olmazsa olmazlarından biri. Haftada en az iki kez kocaman tepsiler ile yapıyoruz. Rüzgar artık o kadar uzmanlaştı ki eğer kıvamı tutmamış olursa "bunu yemem" diyor. Bu kez soframıza uygun olsun diye süsledik ıslak keklerimizi. Kırmızı kalpler ve şekerler ile pasta servisine koyduk, her dilimin altına beyaz kağıt bardak altları ile danteller içinde sunduk.

        Mozaik pastamızı ise küçük çam ağacı kalıbıyla yaptık. Zaman zaman vişneyle değiştirdiğim mozaik pastanın lezzetini bu kez içine portakal suyu da sıkıp rendesini de katarak değiştirdik. Portakal kış tatlılarına özel bir lezzet katıyor bence. Mozaiklerimizin üstünü de süsledik ve çam ağacı şeklinde tabaklarla servis ettik.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar