Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARŞILAŞMANIN bir taktik savaşı şeklinde geçeceği günler öncesinden belliydi aslında. Şampiyonlar Ligi'nde yaşananlar nedeniyle bu aralar ruh halleri biraz sallantılı olan Bursalı oyuncuların puan kaybetmesi için çok ideal bir rakipti İstanbul BŞB. Sadece sahip olduğu özellikler bakımından değil, ligin bir hafta önceki senaryosu nedeniyle de ev sahibi kâğıt üzerinde galibiyete daha yakın duruyordu.

        Galatasaray karşısında fiyakasını bozan bir yenilgi almıştı Abdullah Avcı'nın öğrencileri. Bunu telafi etmek ve törpülenen özgüvenlerini eski seviyesine çekebilmek için geçen sezon şampiyonluk yolunda ifadesini aldıkları Bursa çok iyi bir av olarak gözüküyordu. Ayağa paslarla hücuma hızlı çıkan bir takım olarak da erken bölümde gol bulamayan Timsah'ın risk almasını engelleyecek bir oyun taktikleri vardı. Cezayı kesebilecek m yetkinlikte bir kontratak takımı oldukları malumunuz.

        Yeşil-Beyazlılar'ın sahaya çıkan onbiri de puan kaybını kaçınılmaz kılıyordu aslında. Ergic'in bu takımın beyni olduğuna kimsenin şüphesi kalmamıştır herhalde. O olmadığı zaman Bursa'nın futbol aklının taraftarın görmek istemediği bir seviyeye düştüğünü söylemeliyiz. Bu Ergic'in vazgeçilmez bir oyuncu olmasından değil. Hüseyin ve Bekir Ozan'ın Ergic'in pas trafiğine yaptığı katkıyı yapamamasından kaynaklanıyor. Svensson da henüz bu açığı ' kapatabileceğini göstermedi, zaten dün o da yoktu. Insua biraz kıpırdansa belki burada Hüseyin ve Bekir Ozan'ın olumlu özelliklerinden bahsedeceğiz ama Arjantinli hayal kırıklığı yaratan bir doğumgünü hediyesi misali davranmaya devam ettikçe işlerin yoluna girmesi için ekstra çabalar görmemiz gerekecek.

        İstanbul BŞB'de G.Saray dersi nedeniyle savunma konsantrasyonu çok yüksek olduğu için Bursa'nın kanattaki oyuncularıyla rakibin gardını düşürme şansı da pek olmadı. Volkan özellikle son bölümde çok çabaladı ama karşısında bu kez helva değil de yekpare olmaya niyetli bir savunma vardı. Turgay ise hayal kırıklığı yarattı. Çabasıyla, hücuma kalkan takımının topla buluşturmakta zorlanmadığı bir forvet olma özelliğini gördük ama bu topları çok kötü kullandı.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar