Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Basketbol Federasyonu bu yıl Gençler Ligi (BGL) adı altında çok güzel bir organizasyon başlattı. Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 16 takımı, Türkiye Basketbol Liginden Ted Ankara Kolejliler, Türk Telekom ve Bahçeşehir Koleji ile Gelişim Koleji’nin katıldığı 20 ekipli bir lig kuruldu.

        Bu ligde yer alan takımlar 3 tane 1999 doğumlu ile 2000-2001’li oyunculardan oluşuyorlar. 10’arlı 2 gruba ayrılan bu takımlar, deplasmanlı, çift devreli ve lig usulü birbirleriyle oynuyor. Daha sonra ilk 6’ya girenler birleşerek tek grup olacaklar.

        Orada da ilk 8’e girenler play-off oynamaya hak kazanacak. Takımların ulaşım ve konaklama masrafları federasyon tarafından karşılanıyor.

        İLK İKİ BELLİ GİBİ

        1 Ekim tarihinde başlayan ligin geçen hafta oynanan 11. maçların sonunda A Grubu’nda Anadolu Efes ve Darüşşafaka Basketbol birer yenilgi ile ligin üst sırasındalar.

        Birbirlerine yenilen bu iki ekip normal sezon sonunda ilk 2 sırayı alacaklar gibi gözüküyor. Bu grupta yer alan İzmir takımı Gelişim Koleji, üst liglerde yer almayan tek ekip.

        Gelişim Koleji 4 galibiyetle averajla 8. sırada yer alırken, 5. sıradaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yalnız 1 puan gerisinde.

        Bu grubu ilk 6 içinde bitireceklerini sanıyorum.

        B Grubu’nda ise diğer gruba benzer bir durum var. Yalnız birbirlerine yenilen Banvit ve Fenerbahçe Doğuş birer yenilgi ile gruplarında ilk 2 sırayı paylaşıyorlar. Onları 3 yenilgi ile Pınar Karşıyaka takip ediyor.

        Pınar Karşıyaka’nın yenilgileri diğer 2 takıma karşı. Bu grupta yer alan Ege takımı Muratbey Uşak Sportif 5 galibiyetle 5. sırada yer almakta. Onlar da ilk 6 için iddialılar.

        17-18 YAŞINDALAR

        Maçlar büyük bir mücadele ve çekişmeye sahne oluyor. 17 -18 yaşındaki genç oyuncular bu sayede çok büyük bir tecrübeye sahip oluyorlar.

        Burada antrenörlerin dereceden çok oyuncuların gelişmelerine, özellikle istikbali olan sporculara önem vermeleri gerekiyor.

        Bu ligde pişen ve tecrübelenen oyuncular ileride daha rahat A takımda süre alabilirler. Özellikle şirket takımlarının değil de, spor kulüplerinin altyapıdan oyuncu yetiştirmeleri ve bunlara A takım kadrolarında yer vermeleri çok önemli. Aksi takdirde kendilerini devam ettirmeleri çok zor.

        Buna en iyi örnek Karşıyaka ve Darüşşafaka’dır. Bu iki kulüp alt yapıdan yetiştirdikleri oyuncularla yıllardır süper ligde tutunmayı başarmıştır.

        Bu güzel organizasyonu düşünen ve uygulamaya geçiren basketbol federasyonunu kutluyorum. Gelecek yıllarda da bu Gençler Ligi geliştirilerek devam ettirilmelidir. Meyveleri 3-5 yıl içinde toplanılır.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar