Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Basketbol İzmir İl Temsilciliği’ne geçen sene sonunda 13 yıl görev yapan Halil Öztürk’ün yerine Volkan İmre getirildi. Eski başarılı hakemlerimizden İmre, daha önce Merkez Hakem Komitesi’nde de görev yapmış tecrübeli bir isim.

        İl temsilciliği çok zor bir görev. U11-U18 yaş erkek ve kızlarda 14 kategori, ayrıca erkeklerde U15, U16, U18 AA, U21, büyük erkekler A ve AA olmak üzere toplam 20 kategoride yılda 4000 e yakın maç yapılmakta.

        Bu karşılaşmaların fikstürünün yapılması, hakemlerinin saptanması, salonların ve maç saatlerinin ayarlanması il temsilcisinin sorumluluğu altında. Ayrıca hakem yetiştirilmesi ve eğitilmesi, il içinde yapılacak Türkiye grup, yarı final, final şampiyonalarını düzenlemek görevleri arasında.

        KATILMAK İSTEDİK

        Tabii bu kadar yoğun bir organizasyonun altından tek kişinin kalkması mümkün değil. İmre’ye yine eski hakemlerimizden Faysal Aydemir ve birçok kişi yardımcı olmakta.

        Biz de bu ay başında Celal Arısan-Osman Savran Basketbol Okulu olarak U11 kategorisinde maçlara katılmak istedik.

        Ancak il temsilciliği başvurma süresinin 20 Ekim’de dolduğunu, katılmamızın mümkün olmadığını söyledi.

        Biz de müsabakaların Nisan ayında başlayacağını, İzmir’in bir sahil şehri olduğunu ve insanların sayfiye yerlerine Eylül, Ekim aylarında bile gittiklerinden bu yaştaki takımların daha organize olamayacaklarını, 9-10 yaşındaki çocukların 1 -2 ay içinde bile gelişme gösterebileceklerinden dolayı maçların başlamasından 6 ay önce kısıtlamalarının yanlış olduğunu belirterek isteğimizin kabulünü istedik.

        İSTEĞİMİZE RET

        Bu itirazımıza da ret cevabı geldi. Bunun üzerine katılım isteğimizi ve gerekçelerimiz federasyona bildirdik.

        Federasyon bizi haklı bularak müsabakalara girmemize karar verdi. Birçok kulübün de bizim gibi mağdur olduğunu ve bu karardan onların da faydalanabileceğini öğrenince sevincimiz bir kat arttı.

        Ancak il temsilciliğinden gelen mesajda başvuru tarihinin 23 Kasım’a kadar uzatıldığı belirtiliyordu.

        Yani karşılaşmaların başlamasına 4 veya 5 ay önce. Halbuki fikstürlerin çekilmesinden önce katılmak isteyen kulüplerin maçlara çıkmasına olanak verilmesi gerekir.

        Burada amaç çocukların spor yapmalarına olanak sağlamak olmalı.

        Bu tür olaylar günlük hayatımızda da başımıza sıkça gelmekte.

        Herhangi bir devlet dairesine işimiz düştüğünde, karşımızdaki memurun işimizi kolaylaştıracağına, zorlaştırmasını artık kanıksadık.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar