Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen gece Çeşme ve yakınlarında yaşayan eski basketbolcular toplanarak yemek yedik. 1987 Türkiye şampiyonu olan Karşıyaka takımı kadrosunda yer alan Kaan Dağdelen’in organize ettiği gece çok eğlenceli ve keyifli geçti.

        Geceye Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi basketbolcularından Efe Aydan ile Nadir Vekiloğlu’nun yanı sıra Tayfun Candaş, Celal Arısan, Hüsnü Çakırgil, Engin Gürkan ve Mehmet Benlioğlu da katıldı.

        Uzun süredir görüşememiş olan eski arkadaşlar bol bol eski günleri yad ettik. Tabi ki sohbetin konusunun ağırlığı basketbol idi. Anılar hepimizi eskilere götürdü.

        FEDERASYONUN EKSİĞİ

        Efe Aydan’ın son Avrupa şampiyonasında yaşadığı bir olay hayatın içindeki gerçekleri bütün çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Kendisi Rusya maçını izlemeye gittiğinde eski basketbolcular için bilet dağıtılan sıraya giriyor ve o anda yine eski efsane oyunculardan Zeki Tosun da kızıyla birlikte arkalarına geliyor.

        Efe Aydan hem eski arkadaşına rastladığı için, hem de maçta bol bol sohbet edebileceklerinden çok sevinir. Fakat içeriye girdiklerinde bir bakarlar biri bir tribünde diğeri başka tarafta. Efe, hayal kırıklığı içinde ilk yarı sonunda maçı terk ederek eve döner ve maçı televizyondan izler.

        Aslında onun istediği eski basketbolculara bir tribün ayrılması. Yeri hiç önemli değil ama eski arkadaşların bu vesileyle birbirlerini görmeleri sağlanabilir. Bu kadar basit bir organizasyonun yapılamaması federasyon için bir eksiklik.

        DAĞDELEN SÖZ VERDİ

        Buna benzer bir olay yine aynı şampiyonada Ergin Ataman’ın başına gelmişti. İlk gün maça giden Ataman 15. sıradaki yerini beğenmeyip başka bir yer isteyince 8. sıra verilmişti. Buna isyan eden Ataman maçı terk ederek televizyonda daha yakından izlerim demişti. Yıllarca Milli takım başantrenörlüğü yapmış birine en ön sıradan yer verilmesi gerekirdi.

        Eski günlerden konular açıldıkça gece bitmek bilmedi. Çeşme’de otel ve restoran işletmeciliği yapan Kaan Dağdelen bizleri sık sık bir araya getirmeye söz verdi. Eski dostluklar bir başka oluyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar