Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2017 Avrupa Şampiyonası ülkemizde yapılmasına rağmen ilk 8’e kalamayarak elendik. Aslında perşembenin geleceği çarşambadan belliydi. Yıllardır kulüplerin boyunluğu altında kalmış federasyonlar, 6 yabancı kararını alarak, milli takımımızı sıradan bir ekip haline soktular.

        Bunun böyle olacağını sokaktaki çocuk bile bilip, dile getirirken, federasyon yönetimleri üç beş kulüp yöneticisi istiyor diye hatalarına devam etti. Oysa Hidayet Türkoğlu yönetimi yabancı sayısını azaltma vaadiyle göreve gelmişti.

        Kadın basketbolunda kısıtlamaya gittiklerinde tüm basket bolseverler erkeklerde de aynı cesareti gösterecekler diye sevinmişti. Ancak başta Fenerbahçe ve Anadolu Efes başkanları Aziz Yıldırım ile Tuncay Özilhan olmak üzere, diğer yöneticilerin baskılarına dayanamayarak herhangi bir değişikliğe gidemediler.

        GRUBUMUZ UYGUNDU

        Belçika maçını kazanıp ilk 16’ya girmemiz kesinleştikten sonra milli takımımıza methiyeler düzülmeye başlanmıştı. Oysa aldığımız 2 galibiyet İngiltere ve Belçika gibi şimdiye kadar Avrupa basketbolunda hiç söz sahibi olamamış ülkelere karşıydı.

        Üstelik 15.000 kişilik Ülker Arena’yı dolduran coşkulu bir taraftar kitlesini de arkamıza alarak. Bu karşılaşmalar İngiltere ve Belçika’da oynansa sonuçlarının ne olacağı belli olmaz.

        Ayrıca grubumuzda diğer 3 gruptan daha zayıf ülkeler yer almaktaydı. Takımımız başka bir grupta yer alsa ilk 16’ya bile kalmakta zorlanabilirdi.

        İspanya maçında ve diğer maçlarda oyuncularımız elinden gelen mücadeleyi gösterdiler, ancak maalesef kapasitemiz bu kadardı.

        OSMAN VE FURKAN UMUT

        Bundan sonra ne olacak? 2019’da Çin’de oynanacak FIBA Dünya Şampiyonası’nda ne yapacağız? Bugün takımımızın as oyuncuları Kenan Sipahi, Melih Mahmutoğlu, Barış Hersek, Sertaç Şahin, Furkan Aldemir yine takımlarında ligde 3-5 dakika süre alırken, Avrupa kupalarında onu da bulamayacaklar.

        Kendilerini geliştirme şanslarının pek olabileceğini sanmıyorum. Tüm umudumuz NBA’ye giden Cedi Osman ile Furkan Korkmaz’ın orada süre alıp kendilerini geliştirmeleri. Aksi takdirde ilerki yıllarda Milli takımımızı daha zor günler bekliyor.

        Kendi ülkemizde yapılan bir Avrupa şampiyonasında ilk sekize bile kalamayan Milli takımızı çok iyi mücadele ettiler diye halka yutturmaya çalışan yetkililer, yakında yabancı sayısını 12’ye çıkarıp tamamen bitirirlerse hiç şaşırmayalım.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar