Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen haftaki yazım yerimin bitmesi nedeniyle yarım kalmıştı. Bu hafta devam ediyorum. Konu Pınar Karşıyaka’nın transfer yasağı nedeniyle sezonun başlamasına az bir zaman kalmasına rağmen takımın halen kurulamaması ve bugüne kadar yalnız 2 Türk, 1 yabancı oyuncu ile sözleşme imzalanması.

        Bu sözleşme yapılan oyuncular da eğer transfer yasağı kaldırılmazsa oynayamayacaklar. Karşıyaka sevdalıları bu durumdan çok endişeli. Acaba takım bu yıl küme düşme tehlikesi mi yaşayacak diye kaygı duyanlar bile var.

        MALİ DİSİPLİNSİZLİK

        Peki ne oldu da daha 2 sezon önce Türkiye şampiyonu olan bir takım kısa süre içinde bu duruma geldi. Yönetimlerin mali disipline uymamaları en önemli neden gibi gözükse de, bana göre bu duruma gelmenin en büyük sebebi yıllardır altyapıya gereken değerin verilmemesidir.

        Eski yıllarda altyapıdan yetiştirdiği oyuncularla büyük başarılara imza atan Karşıyaka, zamanla dışarıdan sporcu transfer eden bir kulüp haline geldi. Son zamanlarda yetiştirdiği birkaç oyuncuyu elinde tutamadığı gibi, Egemen Güven, Alp Karahan, Görkem Doğan, Arca Tülüoğlu’na da kadroda olmalarına rağmen süre vermeyerek gelişmelerini sağlayamadılar.

        Hal böyle olunca büyük paralarla dış transfer yapıp bütçelere de açık verdirdiler. Yönetimlerin ilk yapması gereken şey altyapıya büyük önem vererek en kısa zamanda A takıma oyuncu yetiştirmektedir. Karşıyaka önceki yıllarda altyapı Milli takımlarına en fazla oyuncu veren kulüpken, şu an bakıldığında Anadolu Efes, Banvit, Fenerbahçe, Darüşşafaka, Tofaş başta olmak üzere birçok takımın altında yer almakta.

        ATEŞ ÖZERK DE AYRILDI

        Geçen sezonun ortasında tecrübeli yönetici Ateş Özerk’in tekrar yönetimde görev alması Karşıyakalılar’ı umutlandırmıştı. Ancak Özerk’in sezon sonunda yönetimden ayrılması bu umutları söndürdü.

        Kulislerde Özerk’in yapılan harcamaların yönetime gelmemesi, başkanın keyfi davranışları nedeniyle yönetimden ayrıldığı söylentileri dolaşıyor.

        Geçen haftaki yazımdan sonra beni arayan eski bir yöneticinin de sitemi şu şekildeydi. Şube başkanı Serdar Işıldar ve ekibinin görevi alırken 675 bin dolar borç olduğunu, bu borçtan dolayı transfer yasağının geleceğini biliyorlardı.

        Bunu bile bile göreve talip olduktan sonra para yok edebiyatı yapmalarının yanlış olduğunu ileri süren eski tecrübeli yönetici, yönetimin istifa edip, yerlerine mali destek sağlayacak yeni idarecilerin gelmesi gerektiğini söyledi.

        Yorum sizlerin. Ancak bir gerçek var ki, Pınar Karşıyaka’yı zor günler bekliyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar