Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ergin Ataman son dönemde Türk basketbolunun yetiştirdiği en başarılı antrenörlerden biridir.

        Efes Pilsen’de önce altyapı sonra A takımda Aydın Örs’ün yardımcısı olarak antrenörlüğe adım atan Ataman, 1996’da 1. Lig takımlarından T.Telekom’da, ilk başantrenörlük deneyimini yaşadı.

        1997’de Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazandı ve aynı yıl A Milli takımda Ercüment Sunter’in yardımcılığını yaptı.

        PINAR KSK’Yİ ÇALIŞTIRDI

        1999-2000’de Pınar Karşıyaka’yı çalıştıran Ergin Ataman, 7 maçta 7 galibiyet alınca İzmir ekibine yüklü bir bonservis ücreti ödeyen Efes Pilsen’e transfer oldu. O sezon takımını Euroleague’de dörtlü finale taşıdı ve Avrupa 3.’sü yaptı.

        2003-2006 yılları arasında Ülkerspor’un başına geçen Ataman bu takımla 2 kez Türkiye Kupası’nı, 2 kere de Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazandı.

        BAŞARILARLA DOLU KARİYER

        2006’da İtalyan’ın Climamio Bologna ekibini çalıştırdıktan sonra, 2007-08’de Beşiktaş ile anlaşan antrenör, 2008-09’da tekrar Efes’in başına geçti ve o yıl hem lig şampiyonluğunu, hem de Türkiye Kupası’nı kazanarak duble yaptı.

        2013-14’te G.Saray ile anlaşan antrenör, bu takımıyla da 2016’da Eurocup şampiyonluğuna ulaştı. 25 Mart 2014 ile 31 Ağustos 2016 tarihleri arasında A Milli takımı çalıştırdı.

        PROTESTO GÖRÜYOR

        Bu kadar büyük başarılar yaşamış bir antrenörün, daha önce çalıştırdığı takımlarla karşılaştığında taraftarlarca protestolara uğraması çok dikkat çekici.

        Gerek Pınar Karşıyaka, gerekse Beşiktaş taraftarının kendilerine büyük başarılar kazandırmış bir antrenörü kötü tezahüratla karşılamasında Ergin Ataman’ın hatalı davranışlarının etkili olduğunu düşünüyorum.

        YARDIMCIYI AŞAĞILADI

        Geçen hafta da A.Efes ile oynadıkları ve kazandıkları çeyrek final 2. maçından sonra verdiği demeçte ‘İlk maçta takımın başında olsaydım yenerdik’ demesi basketbol camiasında tepki gördü.

        Kendisi daha önce 3 maç ceza alan Ataman ilk maça çıkamamış, o karşılaşmayı yardımcısı Yakup Sekizkök yönetmişti. İkinci maçta cezası biten Ataman takımının başında sahaya çıktı ve maçı kazandılar.

        Maçtan sonra verdiği bu demeç yardımcısını aşağılaması şeklinde yorumlandı. Nitekim kendisinin çıktığı 3. karşılaşmayı kaybettiler. Ayrıca 2. maçın sonunda teknik faul almaması için kendini uyaran yardımcısını azarlaması da aynı yorumlara neden oldu.

        Halbuki kendisi Aydın Örs’ün öğrencisidir. Biraz kendine Örs’ü örnek alıp, yalnız saha içine adapte olsa hem daha başarılı olur, hem de herkes tarafından daha fazla sevilir.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar