Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pınar Karşıyaka’nın evinde Tofaş’a 2 uzatmada yenilerek 9 yıl sonra Play-Off dışında kalması camiada birçok tartışmalara neden oldu. Bu tartışmaların ilki, Pınar Karşıyaka’nın ilk devre Bursa’da oynanan maçta 6 sayıyla yendiği Tofaş’a 2 uzatma sonunda aynı farkla yenilmesiydi.

        AKILLICA BİR TAKTİKTİ

        Karşılaşmanın normal süresine ve ilk uzatma sonuna saniyeler kala 6 sayı farka ulaşamayacağını anlayan Tofaş’ın maçı uzatmaya götürmek için kazandığı serbest atışları sayıya çevirmemesi, bazı basketbol severler tarafından etik dışı olarak değerlendirildi. Ben bu hareketin etik dışı olduğunu düşünmüyorum. Kazanmak için yapılmış akıllıca bir taktikti. Nitekim normal süre sonunda 2 sayı gerideyken Karşıyaka’nın kazandığı serbest atışları kullanan Michael Green’e atışlardan ikincisini antrenör Markovic kaçırması talimatı vermiş, Green atışı soktuktan sonra üzüntüsünü hareketleriyle belli etmişti. Birinci uzatma sonunda da Karşıyaka bilerek serbest atışları sokmamıştı.

        Yıllar önce Altay’ı 2. ligde çalıştırırken Play-Off’larda çeyrek finalde karşılaştığımız Makospor’la aynı olay yaşanmıştı. Kaybettiğimiz ilk maçın ardından İzmir’de oynadığımız rövanşta yeterli farkı sağlayamayınca maçı uzatmaya götürmüş, ancak uzatmada da gerekli farkı yapamayınca elenmiştik.

        SON 4 HAFTAYA KADAR

        Bir diğer tartışma da sezon ortasında değişen eski yönetimle, yerine gelen yeni idareciler arasında çıktı. Yeniler kadroyu kendilerinin kurmadığını, oyuncu seçimlerinde sezon başında hata yapıldığını iddia ederken, görevi bırakan yöneticilerin suçlamaları yerlerine gelenlerin iyi idare edememeleri yönündeydi. Halbuki son 4 maçın üçünü kaybeden Pınar Karşıyaka’nın o güne kadar Play-Off’a kalmasına kesin gözüyle bakılmaktaydı.

        Üstelik ligde Anadolu Efes, Odeabank Galatasaray ve Beşiktaş Sompo Japan gibi şampiyonluk adaylarını yenen ve Avrupa kupasında Beşiktaş Sompo Japan’ı eleyerek çeyrek final oynamayı başaran ekip son 4 haftaya kadar başarılı bir görüntü çizmişti.

        KESİNLİKLE KATILMIYORUM

        Son Tofaş maçında bu sezonun en başarılı oyuncularından Covan Brown’ın 0 sayıyla çıkması ve erken 5 faul alması, Dajuan Summers’ın ise çok düşük bir yüzdeyle 4 sayıda kalması bazı Karşıyaka’lıların onları evlerine erken dönmeleri için iyi oynamadıkları yönünde suçlamalarına neden oldu. Bu iddiaya kesinlikle katılmıyorum.

        Hiçbir sporcu sahaya kaybetmek için çıkmaz. Üstelik Play-Off’da oynayacakları Fenerbahçe maçları onların vitrine çıkmalarına sağlayacak, ayrıca prim almalarına neden olacaktı. Şimdi ise ceza ödemekle karşı karşıya kaldılar.

        Yani maddi, manevi zarara uğradılar.

        Kim böylesine bir mağduriyeti göze alabilir?

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar