Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NBA (National Basketball Association) Amerika basketbol ligi, dünyanın en ilgi çeken spor organizasyonlarından biridir. Tüm ülkelerin en iyi basketbolcuları bu ligde yer alır ve birçoğu dünyanın en fazla kazanan sporcuları arasındadır. NBA aynı zamanda dünyanın her yerinde büyük ilgiyle izlenmekte.

        NBA’de bu sezon konferans finalleri tüm hızıyla devam ediyor. Doğu ve Batı konferansı olarak 2 grupta oynanan normal sezon sonunda ilk sekize kalan takımlar aralarında eşleşti ve birinci seriler sona erdi.

        FİNALE KALANLAR

        Buna göre doğu konferansında Boston Celtics (1), Chicago Bulls’ı (8) 4-2 ile geçerken, Cleveland Cavaliers (2), Indiana Pacers’ı (7) 4-0, Toronto Raptors (3), Milwaukee Bucks’ı (6) 4-2, ve Washington Wizards (4), Atlanta Hawks’ı (5) 4-2 ile saf dışı bıraktılar. Bu durumda Doğu konferansının yarı finalinde Boston Celtics ile Washington Wizards eşleşirken, Cleveland Cavaliers, Toronto Raptors ile karşı karşıya geldi ve Cleveland Cavaliers ile Boston Celtics finale kaldılar.

        Batı konferansında ise normal sezon sonunda ilk sekize kalan Golden State Wariors (1), Portland Blaziers’ı (8) 4-0 ile, San Antonia Spurs (2), Memphis Grizzlies’ı (7) 4-2, Houston Rockets (3), Oklahama City Thunder (6) 4-1, Utah Jazz (5), Los Angeles Clippers’ı (4) 4-3 ile elediler. Batı konferansında yarı finalde Golden State Wariors ile Utah Jazz eşleşirken, San Antonia Spurs, Houston Rockets ile kozlarını paylaştı ve Golden State ile Utah final hakkı elde ettiler.

        AYNI FİNALİSTLER Mİ

        Konferans finalleri büyük bir çekişme içinde devam ederken, çoğunluk basketbol otoritelerinin görüşü bu yıl NBA finalinin geçen yıl olduğu gibi Golden State Warriors ile Cleveland Cavaliers arasında oynanacağı yönünde. Bilindiği gibi geçtiğimiz sezon bu iki takım final oynamış ve Cleveland Cavaliers finali 4-3 kazanarak şampiyon olmuştu.

        İLK TÜRKCAN

        NBA’ye ilk giden Türk basketbolcu 1999 yılında Mirsad Türkcan olmuştu. Ondan sonra birçok sporcumuz bu büyük organizasyonda yer aldı. Bu sezon NBA’de 3 Türk oyuncusu yer aldı. Ersan İlyasova Atlanta Hawks’ta, Ömer Aşık New Orleans Pelicans, Enes Kanter de Oklahama City Thunders’da oynadılar. 3 oyuncumuzun da takımları konferans yarı finallerine kalamazken maç başına istatikleri şu şekilde oluştu.

        Ersan İlyasova: 15 dakika, 4 sayı, 5.2 rebound, 0.3 assist

        Ömer Aşık: 15.5 dakika,2.7 sayı,5.3 rebound, 0.5 assist, 0.3 blok

        Enes Kanter: 9 dakika, 4.8 sayı, 1.8 rebound, 0.2 assist, 0.8 blok

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar