Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Basketbol Süper Ligi 6 yabancı ile oynanmaya başladıktan sonra, birçok Türk basketbolcu takımlarında süre alamayınca bir alt lig olan Türkiye Basketbol Ligi’nde (TBL) oynamayı tercih etti.

        2 yabancı oyuncunun yer aldığı TBL’de Kerem Gönlüm, Nedim Yücel, Evren Büker, Can Altıntığ gibi A Milli Takım’da yer almış birçok oyuncunun yanında çok kaliteli genç oyuncular da oynamakta.

        KALİTE VE HEYECAN

        Böyle olunca TBL son yıllarda çok kaliteli ve heyecanlı karşılaşmalara sahne oldu. Normal sezon sonunda ilk 8 içinde yer alan takımlar 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 olarak eşleştiler ve 3 maç kazananın dörtlü finale kalacağı Play-Off müsabakalarına başladılar. İlk 2 maç üst sırada yer alan ekiplerin sahasında, sonraki 2 karşılaşma alt sıradaki takımların evinde oynanacak.

        Durum 2-2 ye geldiği takdirde son maç üst sırada yer alan takımın sahasında olacak.

        Bu yıl dörtlü finale kalan takımlar aralarında deplasmanlı, çift devreli lig usulü oynayacak ve ilk 2 sırayı alan ekipler Süper Basketbol Ligi’ne yükselecekler.

        Federasyon çok doğru bir karar alarak daha önceki sezonlarda eleme usulü oynanan dörtlü finali lig usulüne çevirdi. Eleme usulü olduğunda tesadüfi kaybedilen bir maçla, favori olan takımlar elenebiliyorlardı.

        PETKİM VE AFYON BELEDİYE

        Normal sezon sonunda 2 Ege takımı Petkimspor (27-7) ve Afyon Belediyespor(22-12) play-off’a kalmayı başardı. Diğer Ege ekipleri Akhisar Belediyesi (14-20) 11., Gelişim Koleji (11-23) 14. sırada sezonu kapatırken, Muğla Orman (4-30) son sırada yer alarak TB2L’ye düştü.

        -TBL’de çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde oluştu.

        -Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyesi (1)-Türk Telekom (8)

        -Nesine.com Eskişehir Basket (2)-İstanbul Beylikdüzü (7)

        -Petkimspor (3)-Acıbadem Üniversitesi (6)

        -Bursaspor Durmazlar (4)-Afyon Belediyespor (5)

        ÇEYREK FİNAL ZORLU

        Normal sezonu 3. sırada bitiren Petkimspor saha avantajını eline geçirerek Acıbadem Üniversitesi ile eşleşti. Sezona Ahmet Kandemir antrenörlüğünde ligin en büyük favorisi giren Acıbadem, daha sonra Alp Bayramoğlu’yla devam etti.

        Tecrübeli basketbol adamı Ercüment Sunter’i teknik koordinatörlüğe getiren İstanbul ekibiyle, formda olan Petkimspor eşleşmesi çeyrek finalin en zorlu karşılaşmalarına sahne olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

        Diğer Ege ekibi Afyon Belediyespor için eşleştiği Bursaspor Durmazlar’la deplasmanda oynayacağı ilk maçın seyircisiz oynanması bir avantaj. Bu eşleşme de çok zorlu geçmeye namzet.

        TBL’de gerek play-off’larda, gerek dörtlü finallerde çok çekişmeli ve heyecanlı karşılaşmalar basketbolseverleri bekliyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar