Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        #OlayYeriİnceleme

        KİM KİMDİR?

        - Fatih Terim: Milli Takım Teknik Direktörü. Adanalı, Galatasaray’da futbol oynadı, daha sonra teknik direktörlüğünde kulübe tarihinin en büyük başarılarını kazandırdı. Geçen yaz Alaçatı’da sokak köpeklerini öldürdüğü iddia edilmişti, bu yaz mekân basarak adını duyurdu.

        - Selahattin Aydoğdu: Adana’da kurulan Yüzevler Kebapçısı’nın sahibi. Etiler’de şube açtığında futbol dünyasından önemli isimlerin sık uğradığı bir mekân oldu. Eski Adana Demirspor başkanı. Türkiye Futbol Federasyonu yedek üyesi.

        - Ahmet Baran Çetin: Yıllarca Çeşme’nin partici gençleri arasında bilinen, çeşitli mekânlarda işletmeci olarak çalışan, daha sonra Fatih Terim’in kızıyla evlenen damat.

        - Arda Turan: Türk futbolcu. Terim’den nefret ettiği ve kavgalı olduğu biliniyor. En son uçakta bir gazeteciye saldırmasıyla gündeme gelmişti.

        - Zafer Çika: Demet Akbağ’ın eşi, Alaçatı’da Şerefe Meyhanesi’nin sahibi. Arda Turan’ın eski, Fatih Terim’in ise kadim dostu.

        OLAY YERİ

        - Kulüp Baba

        ALAÇATI’da “Metin Baba” olarak bilinen toprak sahibi, eski Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Emin Onal’la ortak açık hava alışveriş merkezini andıran bir mekân açıyor, adını Kulüp Baba koyuyorlar. İçinde çeşitli butikler ve lokantalar var. Hepsi bir avluya bakıyor. Türk bayraklı direğiyle Yüzevler Kebapçısı, Kulüp Baba’da ilk açılan dükkân. Birkaç gün arayla başka yerler de hizmete girdi. Bunlardan biri küçük bir hamburgerci olan Beeves Burger. Mekânı her ne kadar Ahmet Baran Çetin işletiyor diye yazıldıysa da asıl sahibi Çetin’in kız kardeşi ve eşi.

        İDDİALAR

        - Tuvalet kavgası

        BEEVES Burger ve Yüzevler sırt sırta. Alışveriş merkezindeki lokantaları düşünün, öyle bir düzen. Beeves’in hemen arkasında Yüzevler’in pide fırını var, fırının yanında da camlı paravanla ve özel koridorla ayrılmış tuvaletler. Beeves Burger’ın işletmecileri, müşterilerin tuvalete bakarak oturmalarından rahatsız olduklarını söyleyerek araya tahta paravan çekiyor. Ancak Beeves’in ön cephesi de Kulüp Baba’nın tuvaletlerine bakıyor.

        - Paravanı kim yıktı?

        FATİH Terim ve ailesi, inşa edilen paravanı Selahattin Aydoğdu’nun şikâyet ettiğini düşünüyor. Ancak öğrendiğim kadarıyla mekânın açık tasarımıyla örtüşmeyen paravan ilk kez Emin Onal’ın dikkatini çekiyor, hiç kimsenin ihbarına gerek kalmadan bizzat o yıkılması talimatını veriyor. Yüzevler’in tam karşısındaki Olezza isimli İtalyan lokantasının işletmecisi Oktay Güner de bunu iddiayı doğruluyor. Fatih Terim ise Aydoğdu’dan şüpheleniyor.

        - Rant-ekmek kavgası

        YÜZEVLER’in üç ayrı cephesi var. Beeves ise küçücük bir hamburgerci ve bar. İkisinin iş hacmini kıyaslamak doğru değil. Beeves iş yapmadığı için Terim ve ailesinin öfkelendiği, Kulüp Baba çalışanları arasında konuşulan konulardan biri. Terim telefonda Aydoğdu’ya, “Neden benim damadımın yanında yer açtın” diye çıkışıyor, ama zaten bir AVM gibi düşünmek gerek bu mekânı. Önce geldin, sonra geldin diye bir şey söz konusu değil.

        - Ablaya hakaret

        FATİH Terim’in öfkelenmesinin nedenlerinden biri olarak, Aydoğdu’nun damat Çetin’in ablasına ağır hakaretler ettiği söyleniyor. Aydoğdu ise ablasını asla tanımadığını, hiç konuşmadığını söylüyor.

        - Kebap kokusu

        TERİM cephesi tarafından dillendirilen bir diğer iddia, Yüzevler’den gelen kebap kokusu yüzünden Beeves’in müşteri kaybettiği. Konuştuğum bir meteoroloji uzmanı ise yılın büyük bölümünde poyraz alan Çeşme’de rüzgârın yönünün Beeves’in değil Yüzevler’in aleyhinde olduğuna işaret ediyor. Rüzgârgülüyle yapılan testler de rüzgârın Yüzevler’den Beeves’e değil, Beeves’ten Yüzevler yönüne doğru estiğini doğruluyor. Bir koku sorunu varsa hamburger kokusu Yüzevler müşterisine geliyor. İşin ironik tarafı iki taraf da çok koku çıkaran yiyecekler pişiriyor, “Bir taraf çiçekçi değil ki” diyor Aydoğdu.

        - Arda Turan’ın gazı

        FUTBOLCU Arda Turan için Selahattin Aydoğdu bir ağabey, onun yüzünden Terim’in ikisine karşı bilendiği konuşuluyor. Oysa bu olaydan sonra Turan hiç ama hiç Aydoğdu’yu aramamış. Milli Takım uçağındaki hadiseden sonra Terim ile Aydoğdu görüşmeye devam etmişler.

        - Demet Akbağ’ın rolü

        ÇEŞME esnafı tarafından dillendirilen bir dedikodu, sanatçı Demet Akbağ’ın eşi Zafer Çika’nın Beeves’in gizli ortağı olduğu. Çikalar yıllarca Arda Turan ve Fatih Terim’le çok yakındı, ailece tatillere gittiler. Hatta Turan’la ortak tekne aldılar. Kibarlığı ve arkadaş canlısı olmasıyla tanınan Çika’nın ise Terim-Turan kavgasında safını hocadan yana tuttuğu için futbolcuyla arasının bozulduğu biliniyor. Arda Turan doğal olarak ortak tekneyi geri almak istedi. Çika’nın Yüzevler kavgasındaki rolü ise daha çok spekülatif gibi duruyor. Çika’nın zaman zaman kendi aracıyla Şerefe’ye giderken yol üstünde orada görülmesinden dolayı bu dedikodunun çıktığı söyleniyor. Gizli ortaklık söz konusu değilmiş duyduğum kadarıyla.

        KİMLER DEVREDE?

        ETHEM Sancak’tan Osman Gökçek’e kadar Selahattin Aydoğdu’yu arayıp devreye girmeyen yok gibi. Aydoğdu asla Terim’den şikâyetini çekmeye niyetli değil. Hemen herkes Aydoğdu’yu arayıp tebrik ediyormuş, Yüzevler’in işleri de o hafta sonu kapasitenin çok üzerine çıktı. Aydoğdu’yla selfie çektirmek için 400 km. yoldan gelip bir gece otelde kalarak ertesi gün fotoğrafı çektirip gidenler var.

        SAAT SAAT NE OLDU?

        - 13 Temmuz, saat 13.15

        Beeves Burger, yan komşusu kebapçıyla arasını ayırmak için paravan inşa ediyor.

        - 14 Temmuz, saat 14.00

        Emin Onal kendinden izinsiz yapılan paravanı görüyor ve yıkılması talimatını veriyor.

        - 14 Temmuz, saat 16.30

        Paravan yıkıldığı sırada Selahattin Aydoğdu, Ilıca sahilinde Sheraton’un plajında. Telefonu kapalı ve olan bitenden haberi yok. Çetin’in ablası önce Yüzevler’i arıyor.

        - 14 Temmuz, saat 20.30

        Paravan yıkılınca ablası, Ahmet Baran Çetin’i arayarak durumu bildiriyor. Damat da kayınpederini devreye sokuyor. Dükkâna yeni gelen Aydoğdu’nun telefonu çalıyor ve Terim arayıp ne olup bittiğini soruyor. “Sen mi ihbar ettin” diyor, “Oraya gelmem gerekir” diye devam ediyor. Buna karşılık Aydoğdu çok ağır küfürlerle Terim’e karşılık veriyor.

        - 14 Temmuz, saat 20.45

        Fatih Terim arabayla Bodrum’dan yola çıkıyor, tam gaz Çeşme’ye gidiyor.

        - 15 Temmuz, saat 00.30

        Yüzevler’den içeriye Fatih Terim ve yanındaki şürekâsı giriyor. Terim’in öfkeyle duvardan atladığı iddia edilse de bu doğru değil. Duvar bir metre boyunda, önünde çiçekler var. Terim kapıdan giriyor ve Aydoğdu’nun üzerine yürüyüp hamle yapıyor. Hafiften sarsılan Aydoğdu iki darbeyle karşılık veriyor. Birkaç dakika orada kaldıktan sonra gidiyor, sonrası da zaten bütün Türkiye’ye malum oluyor. Sızan güvenlik kameralarında Fatih Terim’i birinin kaçırdığı görülüyor, o şahsın kimliği bilinmiyor.

        BİR AY ÖNCE

        MALUM kavgadan bir ay önce Selahattin Aydoğdu ve kebapçı ustaları, Terim’in İstanbul’daki evinde verilen davetlerde en az üç kez kebap pişirdi. Aralarındaki kavga geçmişe dayanmıyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar