Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kendisine ait olmayanı izinsiz kişiselleştiren kimse.

        Polis kayıtlarına göre argoda, açık kaldırımcı, arakçı, araklayıcı, arpacı, askıcı, bağlayıcı, bulgurcu, camici, cepçi, çakal, çantacı, çilingir, kornacı, dalgıç, doktor, durakçı, duvarcı, falcı, fare, gece işçisi, goygoycu, götürücü, hasırcı, jiletçi, köfteci, kaldırımcı, kaldırım kuşu, kapalı kaldırımcı, kapkaççı, kedici, kelebekçi, kementci, kepçe kuyruk, keskici, manitacı, minareci, mumcu, muslukçu, mücevherci, otelci, otel faresi, otobüsçü, perdeci, plajcı, pislikçi, sacayağı, sansar; sarraf işçisi, sıçan, söğüşcü, tatulacı, tırtıkçı, tokacı, tokatçı, tufacı, vagoncu, yamyam sınıfsal ayrıştırma ile anılan kişi.

        En yumuşak tanım ile ‘‘kaynak arayışı içinde olan girişimci vatandaş’’. Çalan, hır yoksunu insan. Yani genel geçer tabiri ile ‘‘hırsız’’ deniyor bu ‘‘bilerek olmak kaydı ile’’ fiili refleksi sergileyene. Suç ve ceza kapsamlıdır bu eylem. Aynı zamanda, sizi mülkünüzde soymaya çalışırken yakaladığınız hırsızın ‘‘eliniz kaynaklı başına bir kaza’’ gelmesi de suçtur yasaları kapsamında. Yatak odanız sınırları dışında ise hırsızın dokunulmazlığı var adli olarak. Öyle ki polisin evi soyulan kişiye ‘‘yakalarsanız camdan atın, düştü ve öldü deyin” tavsiyesi yabancı değil çoğumuza.

        HAYRA YARASIN

        Hırsızlar Antalya’da soyup soğana çevirdikleri evin sahibesinin yoksul- yalnız olduğunu öğrenince çaldıklarını kargoyla, ‘‘Hırsız isek insan olduğumuzu unutmadık’’ notu ile adrese iade etmiş. İzmir’de arazisine gecekondu yapılan vatandaş, ‘‘Boşaltma-Yıkma’’ içerikli mahkeme kararlı adalete ulaşmış. İşgalci boşaltmış. Mal sahibi ‘‘Kepçe-yıkım ekibi-emniyet giderleri’’ kendisine ait olunca yıkamamış.

        Yine de boş binaya haftada bir ‘‘Ne durumda?’’ kabilinden gitmiş. Geçen hafta karşılaştığı tablo şu;

        Yıkım bekleyen eve ‘‘boş’’ gerekçesi işe 2 çocuklu bir kadın yerleşmiş. Müstakil Gecekondu İzmir Manzaralı Bahçeli eve bitişik Gecekondu Müştemilat kapsamlı binayı da Suriyeli mülteci bir aileye geliri kendine akmak üzere kiraya vermiş. Mal sahibi sormuş; ‘‘Hangi hakla?’’ diye. İşgalci kadın cevap vermiş; ‘‘Yıkamıyorsun madem, bir hayra yarasın’’ diye. Mal sahibi emekli maaşı ile kirada oturuyor bu arada.

        Hırsızlığın adaletini de sorgular olduk ya yuh!

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar