Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sade vatandaşlarını tenzih ediyorum.

        Onların özü de sözü de bir. Sözüm, Yunan siyasileri ile kamusuna. İnsanda biraz yüz olur. Yaklaşık bir hafta kapılarımızı aşındırdılar.

        Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası, Konak Belediyesi, Urla ve benzerlerinde, “misafir-nezaket’’ kabilinden kabul gördüler.

        Neymiş; Atina’da denize kıyı Nea Smyrna, Tükçesi Yeni İzmir diye bir kasabası varmış. Onlarca İzmir’in ‘Kardeş küçük şehiri’ imiş. Turizm beldesi imiş. “Dayanışma’’ için gelmişler mişimiş. Bir de yanına Yunanistan’ın İzmir Büyükelçisi kaynak olmuş.

        CAN SİMİTLERİYDİK

        Hangi yüzle geldin? Önce buna cevap ver. Senin “dayanışma anlayışın’’, sadece “bana dayamadan’’ ibaret çünkü. Yalansa; yalan de. Yaklaşık 5 yıl önce iflas ettin, “Yandım. Senden başka dostum yok benim’’ dedin, vatandaşımı “can simidi’’ edindin.

        Hatırla, üstelik 16 adamızı ‘işgal etmiştin bile’ kapımızı çaldığında. Rağmen açtık kapımızı ardına kadar sana.

        AB ile kavgalıydın ya; vize-mize sorun yapmadın o sıra. Akın akın para akıttık senin Sakız adana. İşgal ettiğin adalarıma askerin karakol kurdu, mevzi kazdı aynı arada. Bakanların, Cumhurbaşkanın askeri törenle bayrak çekti. Rağmen ardından biz yine aktık ve para akıttık Sakız’dan sonra kuzey ve güney Ege’deki tüm adalarına.

        BUNA DA YALAN DE’

        AB ile barıştın, tuzun kurudu, ‘AB istedi’ diye tam vizeye geçtin. Sadece yardım istemiştin, ettik. Ama sen hep bizim iyi niyetimizin içine ettin.

        Ne yaptın bunların üstüne? Denizcilik sektörümüzün prestiji ‘Beyaz Bayrağımızı’ liman ve karasularındaki keyfiyete dayalı cezalarla elimizden aldırtmaya kalktın. Hadi buna da yalan desene. Ülkemin bakanlığı; Türk bayraklı tüm özel-ticari deniz ulaşım araçlarını kendi limanlarımıza hapsetti önlem için. “11 tane ceza var, 12. İçin fırsat kolluyorlar. 12. Ceza ile Gri bayrağa düşürtecekler’’ dedi de gıkın çıkmadı. Son yaptığınızı ya da yol açtığınızı da söyleyeyim. Şu denizden kaçak gelip, Ege dağlarına çıkan teröristler var ya; onların bizden işgal edip askeri karakol kıldığınız adalarda ağırlanıp-donatılıp-yollandığı ihtimalinden söz ediliyor. “Akrep yapmaz insana, insanın insana ettiğini’’ diye bir ata sözü vardır bizde. Onun bir adım ötesine ‘‘ekmek yediğin kaba etmek’’diye bir şey de var bizde. Onun tek kelimelik karşılığı ne oluyor biliyor musun? Biliyorsundur mutlaka ama ben yine hatırlatayım;

        Hainlik!

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar