Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Küresel İklim Değişikliği ile ilgili mücadelede dünyanın tüm ülkeleri enerji politikalarını değiştirmek için etkin bir kamuoyu oluştururken,bizim kamuoyu gemisini çoktan kurtarmış bile

        Yöntem şöyle;

        Meteorolojiyi saat başı, hata yarım saatte bir takibe alacaksın. Sağanak vermesine gerek yok. Yer yer ya da hafif yağış geçişi bile verse, sağanak alarmına geçeceksin. Hatta bu bile yetmez. Çakılı geçin, kaya boyutlu dolu önlemi alacaksın. Sağı solu belli olmuyor çünkü yukarıdan inenin. Sağ gösterip, sol vurabiliyor.

        ORANTISIZ GÜÇ

        En küçük ipucunda, arabanı kapalı otoparktan çıkarmayacaksın. Kapalı otoparkın yok ise ülkem insanı orantısız zeka gücü ile onun çaresini de buldu.

        Evden indirdiğin battaniye-yorgan-yastık ile arabanı sarıp, sarmalayacaksın. Maddi gücün yetiyor ise piyasada bina yalıtım straforları satılıyor. Arabanın kasasına yaydın mı, doluya karşı “zırhlı’’ kılıyorsun aracı. Kaporta önemli. Kollayacaksın tabi. Cam kırılsa da olur ama kaporta bu!

        Halı-kilim de oluyor. Üst-üste koyup, en yakın hırdavatçıdan da edindiğin kalın 4 x 4 metre ebatlı naylon muşambayı, 20 metre uzunluğunda “çamaşır ipi’’ ile araca sabitledin mi, sadece “dolu işlemez’’ değil, “su geçirmez’’ kılıyorsun arabanı. “Gözün yerse’’ içinde sen ve ailen olduğu halde ‘’denizaltı sefası’’ fantezisini bile mümkün kılabilirsin.

        ÖNLEM YARATICILIĞI

        Memleketten yağmur-dolu manzaraları bunlar. Kara mizah belki ama tamamı gerçek. Ayarı kaçırılmış doğanın bir tür orantısız isyanına, “orantısız zeka’’ ürünü önlemler dizini tamamı. Yer yüzünde örneği görülmemiş türden bu tür reflekslerle kolluyor kendini memleketim insanı.

        İnsanın doğaya reva gördüğü yaman çelişkilerin eseri bunlar. En azından felakete önlemi yaratıcılığı ile alabiliyor memleketim insanı. Felaketin doğmasına engel olma konusunda da aynı zeka performansını sergilese, hiç gerek kalmayacak kara mizah-trajikomik reflekslere.

        Üzülelim mi, utanalım mı, gülelim mi bilemiyor insan. Sözler yoruyor yüreğini insanın.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar