Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UZUN süredir gündemi meşgul eden ‘Yıldızlı Şarkılar’ sonunda gün yüzüne çıktı. Hem de öyle böyle bir gelmek değil, “Ramazanda albüm çıkmaz” klişesini bile bozarak içinde bulunduğumuz sakin günleri renklendirmeye gelmiş sanki. Zaten halihazırda Yıldız Tilbe şarkılarını yapan Selim Çaldıran’ın albümdeki şarkıları yapmış olması haliyle şarkıların birbirine benzemesine sebep olurken, değişik tatlar yakalanmasına engel olmuş. Demet Akalın’ın biraz arabesk biraz pop edaları, Aşk Laftan Anlamaz Ki’ye çok yakışmış.

        Bir jenerasyon sonrasını kapsayan oğul Batu Çaldıran’ın yaptıkları ise bir başka keyifli. Merve Özbey’in Vuracak’ı yaz boyu pistler için iyi bir alternatif olacak. Edis ise kendi albümünde olmayan güçlü bir slow eksiğini de Buz Kırağı ile gidermiş olabilir pekâlâ. Albümün açık ara favorisi Simge Sağın, Zaten Aşığım’da bu genç aranjörün elinden çıkma. Simge’nin şarkılara kattığı “10 kez üst üste dinlemeniz gerekliliği hissi” bu şarkıda da değişmemiş. Albümün alternatif köşeleri diyebileceğimiz isimler arasında Mabel Matiz’in Sabi Saltiel ile birlikte yaptığı Değilsin pırıldıyor. Ceylan Ertem’in İlan-ı Aşk’ı ise albüme göre farklı olsa da bildik Ceylan Ertem şarkılarından birini dinliyormuş hissinden çok uzaklaşamıyorsunuz.

        Aleyna Tilki, Emrah Karaduman ile birlikte Yalnız Çiçek’i yorumlarken elindeki şansı iyi kullananlardan. Yıldız’ın en önemli şarkısı Delikanlım’ın Gülşen’in ellerine emanet olmasına kimse ses çıkarmıyor tabii. Albümdeki en iyi şarkıcılıklardan biri de Dillere Destan’daki Işın Karaca’ya ait. Son dönemdeki albümlerinde bir türlü yaşayamadığımız güzel şarkıları tadına doyulmaz bir hale getirişini hatırlıyorsunuz. Albümün bir başka hatırlattığı isim Serdar Ortaç, eğlenceli şarkıları uçurmak konusundaki becerisini Haberi Olsun’da ortaya koymuş. Kış Güneşi’nin 90’lar tadına dokunmamayı seçen Hande Yener ise şarkıcılığının doruğunda. Albümü dinlerken bu kadar hit şarkıya imza atan Yıldız Tilbe’nin, yılların Sezen Aksu ambargosuna iyi dayandığını da fark etmeden duramıyorsunuz. Bu zamana kadar biraz amatörce yönetilen hit şarkılar, Yıldızlı Şarkıları’ı bir milat olarak benimseyip hangi yönlere gidecek bakalım.

        ******

        Dua LIpa kuralları

        GEÇEN haftaki Billboard Ödül Töreni gecesinin galibi kuşkusuz İngiliz Dua Lipa’ydı. Rihanna tipi vokali, Kylie Minogue gibi bebeksi- seksi tavırları ile Billboard gecesine damgasını vurdu diyebiliriz. Yanına erkek dansçılar alıp seksi danslar eşliğinde yakalamadı bu havayı, sadece kadın dansçılar vardı yanında. Hakikaten yepyeni kurallar eşliğinde bir starın gelişimine tanıklık ediyoruz. Pink’ten de etkilendiğini hiçbir zaman saklamayan genç yıldız, pat diye Taylor Swift ve Ariana Grande yanına kurulmasını sağlayan New Rules şarkısı ile pek popüler. Genç kızlara kendilerini ağırdan satmaları gerektiğini savunan yıldız, stil konusunda da oldukça iddialı.

        ********

        Kilostrofobi

        KENDİNİ kilolu hisseden herkesi farkındalığa ve mutlu olmaya çağıran kitap Kilostrofobi’nin yazarı Sencer Piyancı, kendi yaşadıklarından yola çıkarak “Olduğun gibi güzelsin” mesajı veriyor. Kilo verdirme amacı güden kitaplardan değil de mutlu eden kitaplardan diyebiliriz. Toplum içinde kiloları yüzünden dışlanan, yeri geldiğinde sözlü ve fiziksel şiddette maruz kalanların yaşadıklarını göstermek ve kendilerini yalnız hissetmemeleri için yazılmış. Toplumun ‘ideal beden’ dayatmasının dışındaki bir pencereden hayata bakabilmek aslında mümkün!

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar