Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadına şiddette artık olay şuraya geldi ki televizyon programlarında ya da basın toplantılarında bile aşağılama durumu, argo kelimeler kullanmalar… Son kurban Ivana Sert, Peker Açıkalın’ın kendisine kullandığı argo tanımlama yüzünden dava açmış. İyi oyuncu ama dengesiz bir kişilik olarak tanıdığımız Peker Açıkalın’ın kaç yaşına gelip kadınlarla konuşmayı öğrenememesi enteresan. İlk önce lafı sarf edip sonrasında “Ben öyle demek istemedim” diyerek kıvırmaya çalışması da çok bilindik bir tema.

        Aynı şekilde Ceyhun Yılmaz’ın bir televizyon programında yaptığı ucuz esprinin davası da hâlâ sürmekte. Konunun muhatabı Müjde Uzman’ın da susmaya hiç niyeti yok. Umarım iki adam da gerekli cezayı alarak sonraki davalar için emsal teşkil ederler. Böylece erkekler de kadınlarla nasıl konuşması gerektiğini biraz öğrenir. Mucize beklemiyoruz da en azından basının önünde düzelseler o da bir gelişme.

        ***********

        İLİŞKİ DURUMU: PATİLİ

        TÜRKİYE dahil 26 ülkede evcil hayvanlarıyla birlikte Netflix izleyen 50 binden fazla kullanıcı ile bir araştırma yapılmış ve buna göre çoğu kişi en çok tüylü ev arkadaşıyla dizi maratonu yapmaktan keyif alıyormuş. Hatta kedisiyle, köpeğiyle daha fazla dizi izleyebilmek için onlara “rüşvet mama” yediren de, diziler hakkında sohbet ederek onları oyalayan da varmış. Araştırmaya göre, dünya genelinde “En iyi Netflix partneri patili dostum” diyenlerin oranı yüzde 58. Üstelik Türkiye’de bu oran yüzde 66’ya çıkıyor.

        Türkiye, Netflix izlerken tüylü dostlarını yanında isteyen ülkeler sıralamasında ilk 10’da yer alıyor muş. Ankete katılanların yüzde 35’i, ürkütücü veya üzücü bir sahne izlerken, evin patilisine sarılarak rahatladığını söylüyor. Ankete patililerle izledikleri yapım hakkında sohbet etiğini söyleyen % 21 için endişelenmek gerekir mi acaba diye düşünmeden edemedim. Hadi birlikte film izlemeye denecek bir sözüm yok ben de kucağımda kedi televizyon karşısına geçmeye bayılırım. Fakat dizi hakkında evdeki evcil hayvanınla konuşmaya başladıysan biraz arkadaşa ihtiyacın var gibi sanki. Sosyal medya yardımcı olmaz mı acaba?

        ***********

        M.Z.’DEN HİSSE YÜKSELTEN ÖZÜR

        PAZARTESİ gününün önemli gelişmelerinden bir tanesi de Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in ABD Senatosu’nda ifade vermeye başlamasıydı. Kullanıcı datalarının gizliliğini ihlal ettiği için açılan dava sırasında Facebook hisseleri 5 saatte 23 milyar dolar değer kazandı. Tabii insan haliyle dünya adelet sistemine kızıyor ilk önce. Adama bak hem bilgilerimizi kullandı hem de hisseleri yükseliyor diyebiliyoruz ama dünyada işler bir başka işliyor.

        Finansal uzmanların söylediğine göre Zuckerberg kaçmayıp ifade vermeye gittiği, işleri düzeltmeye çalıştığı için hisseleri değer kazanmaya devam etmiş. Bir de Facebook ciddi bir bağımlılık, öyle şak diye bırakmak olmaz. Facebook hisselerini emeklilik dönemi için saklayan kullanıcıları da hesaba katarsak şirketin bu kârı çok da şaşırtıcı değil. Mark’ın özür dilerkenki samimiyet duygusu başkaydı demek ki. Bizde biri bu tip açıklama yapsa herhalde kimse inanmaz.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar