Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KELEBEKLER’İ izlerken bir yandan da ödül müessesesinin ne kadar yararlı bir olgu olduğunu düşünüyorum. Öyle ya, Tolga Karaçelik imzalı bu film Sundance Film Fesitvali’nde Dünya Sineması Büyük Jüri Ödülü’nü almasa filmin iTunes versiyonunu bekleyecektim belki. Ama şimdi sinemaya koşmak ve filmi keşfedebilmek adına bir bahanemiz oldu. Gittiğim seansın kalabalık olması bile sevindiriciydi. Tolga Karaçelik, ilk filmi Gişe Memuru sonrasında samimiyet duygusunu Kelebekler’de de korumuş. Karşınızda çok eğleneceğiniz bir yol filmi var. Özellikle “Yıllardır bir Türk filmi için sinemaya gitmedim” diyenlere şimdi tam sırası diyebilirim. Hem Bartu Küçükçağlayan’ı Jet Sosyete’deki zorlama karakterinin ardından yeniden eğlenebileceğiniz bir rolde izlemek de güzel. Absürt komedi içine sıkıştırılmış aile dramı içime her anlamda umut doldurdu. Türk sineması adına da özel yaşamım adına da…

        ********

        YENİ KEŞİF

        MABEL Matiz ve Kalben gibi özel yetenekleri bizimle tanıştıran prodüktör Engin Akıncı’nın yeni keşfi Ufuk Beydemir, bu ara en çok konuşulan isimlerden. Sofar kayıtları Youtube kanalında patlama yaratınca genç ismin albümlenmesi çok uzun sürmedi. Sevda Gibi adını taşıyan albüm, Beydemir’in grunge vokali ve kendi yazdığı şarkılardan oluşuyor. Kliplenen ilk şarkısı Ay Tenli Kadın’ı dinleyince böyle sesli bir vokalle tanıştığınıza seviniyorsunuz. İlk gençliğimin asi tavrına paralel olarak dinlediğim Pearl Jam, Soundgarden günlerini hatırlattı bana. Oldukça çekici görünen şarkıcıyı magazin dünyası da pek yakında keşfeder.

        ******

        Festivalin XJazz hali

        HAVALARIN ısınmasının en güzel yanı, ince giyinebilme özgürlüğü olduğu kadar ufaktan festivallere de kavuşuyor olmamız. Ülkemizde 4’üncü kez yapılacak olan Berlin’in özgün müzik festivallerinden XJazz, yine yerli yabancı birçok müzisyeni ağırlıyor. 11-15 Nisan tarihlerinde Ankara, İstanbul ve İzmir’de gerçekleşecek olan festival bu sene Peter Broderick, Federico Albenese, Nico Sun, Matthias Meyer gibi isimleri sahnesine katacak. 13 Nisan Cuma gecesi If Performance Hall’da sahne alacak olan Ceza, Ayben, Kamufle ve Ağaçkakan seçkisine bayıldım. Türk rap’inin en temiz örneklerini bir gecede izleyebilecek olmak fazlasıyla eğlenceli olacaktır. Ceza yeni şarkısı “Beat Coin”i bu konserde söyler diye tahmin ediyorum.

        ******

        ŞEHİRDE OLAN BİTEN

        * Restorandan eğlence mekânı olma yolunda hızla ilerleyen Maslak’taki Esnaf, Alaçatı’daki şubesinde dansöz olarak kullandığı çiçek satan hanımdan sonra garson şovunu da programa eklemiş. Bir saatten sonra mekânın tüm garsonları halaya duruyor ve işte o anda eğlenmekten başka çareniz kalmıyor.

        * Hilton Bomonti’de başlayan ‘7 Bölgeden Yöresel Lezzetler’ mönüsü şaşırtıcı derecede ülkemizin lezzetli mamullerini bir araya toplamış. Birçok kişinin ilk defa yediğini düşündüğüm uskumru dolması, kabak çiçeği içinde lor peyniri ve Antakya usulü humus çok ama çok iyi. GAP bölgesinden gelen bamya turşusu ise delilik boyutunda.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar