Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SEREN Serengil ve Yaşar İpek’in ‘sevgililik sözleşmesini’ okuduktan sonra bayağı güldüm. Çünkü sosyal medyadaki trol hesaplardan birinin yaptığını zannettim açıkçası. Sonra doğru olduğunu öğrenince bir tur daha güldüm hatta.

        Ben ne kaçırdım da ‘haftada bir arkadaş grubuyla akşam yemeği’ maddesi sözleşmelere girmeye hak kazandı? ‘Benle yaşlanacaksın’ maddesiyse çocuklukta izlenen Türk filmlerinin dokunuşu herhalde.

        Seren cephesine bakınca ‘dinlediğim şarkılara karışmayacak’ maddesi favorim oldu. Daha önceki ilişkilerinde ne dinliyordu da akıllanıp bu maddeyi sözleşmeye soktu merak ediyorum.

        Birbirlerine döndükleri için de ayrıca sevinçliyim, ileriki günlerde bizi daha çok eğlendirecekleri bu anlaşmayla netlik kazandı.

        ***********

        VEGAN’LARDAKİ SİNİRİN ASIL NEDENİ

        FATİH Altaylı, salı günü yayınlanan yazısında ‘Vejetaryen olmak lazım’ diye bir başlık atıp 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla suyun önemine ve tüketimine dikkat çekmiş. İşin vejetaryenlikle bağlanan yönüyse şu; 1 elma üretebilmek için ortalama 70 litre su tüketiliyor, yediğiniz 1 hamburgerin içindeki köfte için 2400 litre su harcanıyor. 1 yumurta üretebilmek için 135 litre su harcanırken, 1 kilo bifteğin tüketiminde 15.500 litre su harcanıyor.

        Benim gibi kırmızı et-tavuk yemezler (pesketaryen) ya da veganlar bu konularda yazınca dalga konusu olmaktan ileri gidemiyoruz ama işin ucunda hayvanlara zarar vermemekten daha ulvi bir mesele var. Biliyorum bu tip konularda “Balık da yemeyin o zaman, onun canı yok mu?” ya da “Deri mont giyiyorsanız kürk giyenlere laf edemezsiniz” sözlerinin sığlığından kurtulup daha derine inmek lazım. Zor değil, biraz düşünseniz jeton düşüyor aslında.

        ***********

        45’LİK DERGİ YAPARSA

        ESKİ dergicilerden olduğum için piyasaya sürülen yeni dergi haberi yapmak benim için ayrı bir keyif.

        Sanat ve nostalji dalında çıkan ilk dergi olan 45’lik, geçmiş zaman müziğiyle yaşayanların buluşma noktası 45lik Bar’ın hareketi. Güven Ergin Erkal’ın yönettiği dergi bir yandan da Türk müziği külliyesi gibi olacak sanırım. Eski dergi sayfalarından alıntıların renk verdiği dergide eski usul fotoroman bile var.

        ***********

        YENİ GÖRGÜSÜZLÜK

        SON 5 uçak yolculuğumda karşıma çıkınca genelleme yaparak yazmak zorunda kaldım. Yurtdışına toplantıya giden iş insanlarının son ana kadar iş üzerinde konuşmalarını anlıyorum. Fakat yol boyu önünde oturan ya da çaprazında oturan iş arkadaşıyla sanki kendi toplantı odalarındaymış gibi rahat bir modda konuşmasını anlayamıyorum.

        Tamam işiniz önemli onu anladık ama aranızdaki fikir alışverişini bir zahmet uçağa binmeden hallediverin. Ya da bari erken davranıp yan yana check-in yaptırın. Bütün uçağın dinlediği bir konuşmadan kime hayır gelir anlayamıyorum.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar