Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YENİ çıkan alternatif gruplar hakkında yazı yazılırken tuhaf isimlerinden bahsetme dönemini atlattıysak artık onların müziklerine bakabiliriz demektir. Zaman içinde onlar da grup isimlerinden daha çok ilgimizi çekecek şarkılar yapmaya başlayınca konu dağıldı.

        Mevzubahis olan Yüzyüzeyken Konuşuruz grubunun yeni albümü ‘Akustik Travma’. Biraz daha olgunlaşarak yönünü popa kaydıran grup, albümlerinde elektronik synth’leri daha fazla kullanarak ilk albümlerinde karşımıza çıkan tekdüzelik hissini yenmiş. Albümü dinler dinlemez ilk olarak ‘Sandal’a yöneliyor insan.

        Tatlı bir retro disco versiyonunun da güzel gidebileceği hissedilen ‘Bodrum’, koyu vokale rağmen umut şarkısı ‘Yıkılma Sakın’ albümün en iyilerinden. ‘2013’ isimli Yüzyüzeyken Konuşuruz usulü ağıt ise albümün sonuna doğru sizi oldukça fazla etkiliyor.

        Kullanılan synth’ler, lead gitar riff’leri bizi geçmişe götürse de anlatılan dertler oldukça günümüzden. Solist Kaan Boşnak’ın yazdığı şarkılar özel vokaline ve sürekli synth pop’la flört eden düzenlemelere bir hayli yakışıyor. Tahmin ediyorum ki Yüzyüzeyken Konuşuruz için yeni bir dönem başlıyor.

        ŞAKA OLMALI!

        * “KİM korkar hain kurt”tan sözlerini içeren şarkısının video klibinde başrolü bir kurtla paylaşan Candan Erçetin.

        * SICAKLIĞIN 18 dereceleri gördüğü şu günlerde yeni klibi “Farkımız Var”da geç kalınmış bir trend olarak kalın montla arzı endam eden Hadise!

        **********

        Alkışlar Dilara’ya

        HAFTA içinin en mutlu eden olayı Another Man Dergisi’nin kapağında Dilara Fındıkoğlu’nu görmekti. Takip etmeyi sevdiğiniz yabancı dergilerin kapağında bir Türk’le karşılaşınca insan gerçekten çok şaşırıyormuş. Her ne kadar dergi Dilara’yı “İngiliz modasının kadın büyücüsü” olarak tanımlasa da yine de gurur bizim! Madonna, Rihanna, Lady Gaga, FKA Twigs’in üzerinde gördüğümüz tasarımlarının başarısı, önemli moda dergilerinin kapağı olmaya kadar geldi artık, tebrikler…

        ********

        Ah Madonna ah!

        PROF. Dr. Faruk Aşıcıoğlu, TBMM Madde Bağımlılığını Araştırma Komisyonu’na yaptığı sunumda Madonna’nın isminin bir uyuşturucu maddesine benzerliğinden dolayı subliminal mesaj içerdiğini ve albümünün Türkiye’ye sokulmaması gerektiğini savunmuş. Uzun uzadıya açıklamış bir de, “Adından sesli harfleri çıkarınca MDNA oluyor” diyor.

        Madonna’nın 2012’de piyasaya sürülen albümünün adı ‘MDNA’, İstanbul’a geldiği ve her yerde posterinin asıldığı turnesinin adı da ‘MDNA Tour’. Hatta sonra ‘MDNA’ Skin adında bir kozmetik markası bile çıkardı. Konudaki göndermeyi anlamak için 6 yıl harcanmış ve başarılı olunmamış.

        Faruk Bey’e bir güncelleme de ben yapayım, Madonna’nın albümünü Türkiye’ye sokmamak biraz zor. Zira artık internet aracılığıyla albümlere herhangi bir bilgisayardan ulaşılabiliyor. Bu teknolojik gelişmeden haberiniz var mı bilmiyorum ama?

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar