Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DEMETGİLLERİN 16 yıl sonra hortlayan kavgası yıllar sonra yeniden vizyona giren bir ‘Friends’ dizisinin yeni sezonu gibi ilgiyle karşılandı. Bir kısım medya Demet’in “Dul ve işsiz kalabilirdim” lafına takıldı normal olarak. Toplumumuzdaki dul algısıyla TDK’daki ‘eşi ölmüş veya eşinden boşanmış kadın veya erkek’ anlamı hiçbir şekilde örtüşmüyor.

        Zaten TDK kadın veya erkek diye ayırım yapmıyor ama dul erkek diye bir kullanım yok. Buradan yola çıkılınca Demet Akalın fena halde laf çakmış gibi duruyor ki dul kelimesini aşağılama anlamında kullandığını zannetmiyorum.

        Ama ortada 16 yıl önce yaşanmış büyük bir meydan muharebesi var. Üstelik Seren ve Gülben’in arasındaki gibi her fırsatta ortaya dökülen ve artık kabak tadı veren bir kavga da değil, yaşanmış ve bitmiş. Yolun sonuna gelindiğinde Demet Akalın’a bir cümlelik taşı gediğine koyma hakkı da verilmeli artık. Keşke başka yoldan gitseydi ama gideceği yer aynı olurdu sonuçta. Ee Akalın şarkısında ne demişti “Yarına kalsa da yanına kalmaz, acı döner gelir karması var!” Bu konuyu daha fazla uzatmazsa ki çok takılacağını sanmıyorum, haklı olarak ringde altın kemeri Demet Akalın’ın beline takarlar.

        ***********

        MENAJERİM OLMADAN ASLA

        ERKEKLERİN modaya olan ilgisi arttıkça ne mutlu ki piyasadaki erkek dergileri de artıyor. Son olarak bağımsızlığını ilan eden All Men, artık her ay tek başına çıkacağını açıklamak için Bebek’in yeni gözdesi Angie’de bir davet verdi.

        İçinde sahnesi olan büyük bir evin salonu şeklinde döşenen mekânda Özge Fışkın, Jabbar, Hey Douglas gibi alternatif isimler sahne alırken, All Men gecesinde sahnede Cenk Suyabatmaz vardı. Gecenin davetlilerinin genç oyuncu kısmının sürekli menajerleri ve basın danışmanlarıyla gezmeleri dikkatimi çekti. Sırf bu davette değil yani, dışarıya menajersiz çıkılmıyor.

        İyi arkadaşlarsa sorun yok da birlikte eğleniyor gibi de durmuyorlar. Sanki yaşları küçük olduğu için aileleri gece gezmelerine izin vermiyor da yanlarına muhakkak menajerlerini alıyorlar. Ya da gece biriyle görülüp haberimiz çıkarsa diye mi düşünüyorlar nedir, tam olarak bu kafayı anlayamadım.

        Sadece bir köşede durup menajerlerinin yanından melül melül dans pistindekilere bakan gençleri gördükçe, rahat bırakın da biraz eğlensinler diyesim geliyor şahsen.

        ***********

        KEDİYE AMBARGO

        İZMİR’İN Bayraklı İlçesi’nde bir ilkokuldaki kedili sınıfı duymuşsunuzdur. Öğretmenlerinin bakımını yaparak sınıfa koyduğu kedi Tombi sayesinde öğrencilerin hayvan sevgisi ve sorumluluk duygularını harekete geçirmeye çalışmış sevgili öğretmen Özlem Pınar Ivaşcu ama ne çare! Tabii ki güzel şeylerden rahatsız olan bir veli çıkıp duruma engel oluyor ve Tombi’yi sınıftan atıyorlar. Çocuğun alerjisi falan da mevzubahis değil, tamamen zevkten. Bir veli kediyi istemiyor diye diğer bütün çocukların Tombi’ye olan ilgisi hiçe sayılıyor.

        Kedi sevmezsin, istemezsin, aynı gıcıklığa çocuğun da sahip olsun istersin bunu anlayabilirim. Çocuk senin çocuğun sonuçta, istediğin gibi büyüt. Ama aynı sınıftaki diğer çocukların sevgiyle büyümesini nasıl engellersin, bu kısmını anlayamıyorum.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar